rozo123 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Witam. Mam problem. Otóż, mam postać (biped) i mam na nim już ulożone plane'sy (za pomocą Cloth je układałem). I teraz pytanie co zrobić, aby gdy porusza się postać, ubranie na nim poruszało się razem z nim. Domyślam się, że chodzi tu o cos z reactor Cloth, tylko nie wiem dokładnie co robić i jak się go używa. Pomocy ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Musisz na ubranie nałożyć modyfikator cloth, w object propeties dla ubrania włącz cloth i wybierz jakiś standardowy perset, w add obiecjts dodaj bipeda i wszystko co ma reagować z ubraniami. i ustaw im opcje collision objects. zwiększ samplowanie (subsample) w rolce simulation paramters. ustaw też tyle klatek symulacji ile masz animacji bipeda. i klikasz simulate Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozo123 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Ok. Wielkie dzięki. Tylko teraz mam inny problem, podczas symulacji (której własnie nie moge wykonac) pojawia się komunikat Warning: Cloth over-stretched. I co teraz robić ? co jest nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Hmm nie jestem pewien. Pokaż screena z maxa razem z tym błędem, plus screen ustawień w cloth. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozo123 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozo123 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2011 No tutaj jest, chyba powód dlaczego pojawia sie ten komunikat, bo komunikatu nie jestem w stanie zescreenować, bo pojawia sie tlyko na ułamek sekundy :/ I subsample mam ustawione na 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 za linka masz repę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozo123 Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2011 dlaczego? tylko screena wstawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi