Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Zabieram sie podoli do finalu modelowania - i postanowilem pokazac probke tego co juz mam. Nie jest to do konca dopracowane dlatego WIP.

Fabula jest juz mniej wiecej wymyślona - nie jestem pewnie co do zakonczenia - nie chce tego zdradzac - bo niespodzianka bedzie lepsza - o ile uda mi sie to ukończyc.

Kilka renderkow i trailer - czekam na pierwsze uwagi i po cichu licze na kibicowanie bo nic do tej pory nie robilem tak dlugo :)

TRAILER:

Update - robociki

Co do spraw technicznych:

Soft Max 2012, PS i AE

theboxproba7.jpg

theboxproba2.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez ti-tech

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli całość będzie wyglądać jak na pierwszym obrazku bez 2d dymków to ja czekam:)

Czuję Portala tutaj, ciekawie, całkiem ciekawie. Tak trzymaj!

Napisano

Mi się bardzo podoba, jak narazie. Trailer jest za bardzo monotonny, brak zbliżen, dynamicznych ruchów. Mam nadzieje, że w głównej animacji nie zapomnisz o tym. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Napisano

Zachecony bardzo przyjemnym pierwszym shootem, odpalilem trailera:) Ktory mnie jednak bardzo zmeczyl. Zycze powodzenia i wytrwalosci

Napisano
  • Autor

Hej

Fajnie ze chociaz pierwszy jpg sie podoba:)

Trailer - byl tylko probka - cala animacja byla robiona na szybko - zeby pokazac jak co sie rusza - nie przywiazywalem do niego wagi - i chyba popelnilem blad:) nikt nie mowil ze bedzie lekko :) bede ostro pracowal w kazdej wolnej chwili nad tym - bo w sumie w glowie duzo jest poukadane - tylko teraz zrobic to dobrze.

-z animacja nie mam doswiadczenia

-brak sprzetu

-duzo problemow z kompozycja

-no i samo animowanie jest dla mnie nowoscia - ale:

kiedys trzeba sie tego nauczyc:)

Motywacja jest - wiec narazie wszystko jest ok - reszta samam przyjdzie :)

Pozdrawiam

Napisano

Ja Ci kibicuje chłopie - mam identyczną sytuację :D te podpunkty Twoje można mi śmiało przypisać i tez mam problem z zakończeniem... grunt to się nie zniechęcić... moje założenie skończyć do końca roku... mógłbyś przybliżyć trochę o czym to będzie? Pozdrawiam...

Napisano
  • Autor

Witam

Co do fabuly nie chce za duzo mowic - ale zamysl jest taki :

W blizej nie sprecyzowanej przestrzeni i czasie jest wielka "szkoła robotów" - okazuje sie bowiem ze inteligencja u maszyn musi byc wyszukana - jak sie okaże - nie wszystkim idzie z tym jak po maśle. Żeby zstac nazwanym robotem za sztuczna inteligencja trzeba przejsc przez szereg etapow/levelow - i tutaj spotykamy sie z naszym bohaterem - na 4 levelu. Tak mniej wiecej wyglada poczatek.

co mi jeszcze brakuje - jezeli chodzi o modele - to :

-"Szkoła" zewnetrzne ujecie - dalsze beda juz tylko na poszczegolnych poziomach.

-Task table - czyli taki pulpit do rozwiazywania zagadek.

-i moze jeszcze mechanizm przemieszczania - ale nie bede tutaj sie rozwodzil bo za duzo zdradze fabuly.

Update

kolejni bohaterowie ktorzy maja duza role do odegrania :)

Tutaj tez mala animacja - pokazujaca co sie moze z nimi dziac - ostatnie sec filmu - sa jeszcze nieobrobione - bo tak naprawde dzieki otwieranej chlodnicy - te male robocicki maja wytwarzac pole silowe i przenosic dzieki niemu niewielkie przednioty - wiazka pola bedzie wychodzic z oka.

PROBKA

Pozdrawiam

Edytowane przez ti-tech