Napisano 9 Czerwiec 201113 l witam, mam taki oto problem chcę wymodelować recznik do łazienki, wrzucam na plajna cloth (w cloth ustawiam cotton) potem rzucam go na rurkę, dodaje uv map i maksymalnie minimalnego shella 0,01, dodaje diff i dsipl wartość (displ 0,3) - zamiast zwiewnego ręcznika wychodzi mi gruby dywan :/ używam mental raya, maxa 2010, czy ktoś pomoże ? jak to zrobić żeby nie był taki grubas brzydki ?
Napisano 9 Czerwiec 201113 l Obawiam się, że bump ani displacement nie załatwi sprawy ... tylko fur :) Ale słabo się na tym znam :)
Napisano 9 Czerwiec 201113 l Autor Moze spruboj Bumpa zamiast disp... choc troszke co innego wyjdzie. probowałem to nie to jednak :/
Napisano 9 Czerwiec 201113 l Autor Obawiam się, że bump ani displacement nie załatwi sprawy ... tylko fur :) Ale słabo się na tym znam :) fakt spróbuje z furem,a może znajdzie się ktoś na forum komu nie chce się pisać a podeśle mi nie scollapsowany ręczniczek to sobie przyczaje co i jak
Napisano 9 Czerwiec 201113 l mi wychodzi dobrze z displacem. sprobuj inna mape wrzucic do slota. wrzuc cos z gotowych mapek od autodesku. zeby skorzystac z fur musialbys robic chyba vrayem, a napisales, ze robisz mentalem. jeszcze czsem korzystam z modyfikatora vray displacement, tylko wtedy nalezy dac wczesniej jakies skalowanie mapy. ale rzeczywiscie fur wyglada najlepiej. pozdrawiam