Napisano 15 Czerwiec 201114 l Ostatnio dosc czesto przy animacji dostajeblad ktory wywala mi Maya. Zawsze nastepuje gdy zaznaczam klucz animacji i wciskam delete tzn nie za kazdym razem ale jest to dosc czesta przypadlosc:D. Uzywam 2011 i animuje z uzyciem reference editora. Spotkal sie ktos z czyms takim.
Napisano 16 Czerwiec 201114 l Czysta wersja 2011 uraczy艂a mnie b艂臋dami jakich nawet Max by si臋 nie powstydzi艂. Hotfix 3 艂ata jednak sporo niespodzianek.
Napisano 17 Czerwiec 201114 l Autor No ja zaczalem przygode z maya od 2011 w stosunku do maxa to nigdy tylu restarow nie mialem. I ciagle czytam ze poprzednie mayki byly stabilniejsze. Sprobuje sie doprosic zeby to zainstalowali bo to nie moj prywatny sprzet. Moze dlatego na to nie wpadlem.
Napisano 17 Czerwiec 201114 l Jak to si臋 robi? 聽 osobna scena z sprawnym rigiem kt贸ry referencujesz(s艂owotw贸rstwo rox!) do sceny z propami o艣wietleniem etc.
Napisano 17 Czerwiec 201114 l Autor U偶ywasz tak jak kojot pisze. Po偶yteczne narzedzie ogolnie mowiac ale niekiedy rozne niespodzianki sa. Daje mozliwosc podmiany obiektu (postaci, modelu, etc)zachowujac na nim animacje. Np: mozesz animowac na postaci ktora nie ma zrobionego rigu twarzy jeszcze.Potem jak dostajesz nowy rig y twarza to jedynie podmieniasz go w Reference edytorze i gotowe.
Napisano 17 Czerwiec 201114 l hahah - Panowie ... nie skapowali艣cie 偶artu :) Chyba przy pomocy reference editora nie mo偶na nic animowa膰 :) 聽 Anyway dzi臋ki za odpowied藕 :) Ale 偶eby to nie by艂 pusty post dodam tylko, 偶e nie b臋dzie 偶adnych niespodzianek przy referencjach, je艣li b臋dzie si臋 omija膰 szerokim 艂ukiem FREEZE TRANSFORMATION !!!!!!! Edytowane 17 Czerwiec 201114 l przez asblaze
Napisano 18 Czerwiec 201114 l Autor slaby w zartach jestem ale czulem podstep:) czyli co ?? wszystko na grupowaniu jak nie Ft? Edytowane 18 Czerwiec 201114 l przez guru
Napisano 18 Czerwiec 201114 l ta Twoja wiadomo艣膰 jest za kr贸tka. Post musi zawiera膰 minimum 10 znak贸w
Napisano 18 Czerwiec 201114 l hahah - Panowie ... nie skapowali艣cie 偶artu :) Chyba przy pomocy reference editora nie mo偶na nic animowa膰 :) 聽 Szczerze m贸wi膮c te偶 nie skapowa艂em, bo guru napisa艂, 偶e animuje "z u偶yciem" reference editora, przez co jasnym jest, 偶e animacj臋 ma po prostu gdzie indziej i u偶ywa reference editora do importu. 聽 A co do samych problem贸w z reference editorem to jest ich ZNAAACZNIE, wi臋cej ni偶 sam freeze transform. U偶yj sobie The Setup Machine i pobaw si臋 referencjami na wi臋cej ni偶 1 animowanej postaci tym samym riggiem, a potem wypu艣膰 wszystko w render passach z overridami - niezapomniane godziny 艂amig艂贸wek dlaczego render view pokazuje wszystko 艂adnie, a batch render i render farma ... nie :)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto