Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Oto jest animacja z drugiego roku animacji na Bournemouth University. Byla to praca w grupie, zaczelismy w szesciu a skonczylismy w czworke, z tym ze z tej czworki to koniec koncow ja i rezyser Anthoy Minto zrobilismy okol 80% tego projektu... Dobra koniec uzalania sie nad soba, ktos kto robil jakikolwiek projekt w grupie wie jak to jest :)

Czas: okolo 5 miesiecy (w miedzy czasie rowniez inne projekty byly do ukonczenia)

Software: Maya, Zbrush, Renderman, Photoshop, Gimp, Nuke

Niestety animacja postaci nam wyszla kiepsko, ze wzgledu na brak doswiadczenia i kiepskiej jakosci mocap. Ja glownie zajmowalem sie animacja kamery, oswietleniem, renderingiem, stworzylem stwora od poczatku do konca no i bylem aktorem dla motion capture :)

P.S.: Niestety narazie kiepskiej jakosci wersja. Mam nadzieje ze wrotce bede mial 720p.

Edytowane przez Dr0cK

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

konkret

nie daloby sie tego na yt wrzucic - jakos tam mi plynniej dzialaja filmy -.-

Napisano
  • Autor

dzieki, niestety teraz nie mam tego w filmu takze nie moge go na yt wrzucic...

Napisano

Świetna rzecz i potworek z pomysłem... coś jednak mnie zastanawia... dlaczego człowiek nie strzela gdy potworek się tak przed nim pręży? - pokazał mu klatę niemal wołając tu strzelaj, i nic...

Napisano

Gratuluję ukończenia i życzę dalszych sukcesów. Mogę spytać, jaką metodą animowałeś postacie?

Napisano

mnie sie tam podoba animacja , czy zamierzona czy nie jakos pasuje do tego kolesia z pistoletem.

ciekawe ze animacja tego stworka sprawia wrazenie kukielki , takiej co na reke sie zaklada. dziwne ale ciekawe :)

gratuluje

Napisano

gratuluje ukonczenia filmu.

animacja slabiutka, bron i rece przypiete do klatki, odpiecie i doanimowanie nie stanowilo by problemu albo chociaz podanimowanie podpietej broni. miejscami mocap wyszedl calkiem niezle ale boli ta sztywnosc tuowia i glowy, koles lazi jakby mial kolniez ortopedyczny i jakis szkielet metalowy niepozwalajacy sie wyprostowac albo chociaz lekko ruszyc tuowiem. o dobrej animacji swiadcza detale.

potworek za wolny i nie wie co robi.

wizualnie calkiem przyjemnie wyglada calosc, muzyczka moze byc.