Napisano 25 Czerwiec 200420 l witam, mam pytanie jak zrobic swiecąca texture, tak zeby nalozyc tylko texture na obiekt i bedzie ona sama swiecila bez zadnych dodatkowych swiatel .sorry ze zamieszcam 2 raz ten sam temat. z gory dzieki
Napisano 25 Czerwiec 200420 l najprościej materiał Advanced Lighting Override + light tracing. Poczytaj dokładniej w helpie pod hasłem neon
Napisano 1 Lipiec 200420 l Ponawiam problem :) . Chodzi mi o swiecącą teksture a w zasadzie o swiecący obiekt ktory jest renderowany przez brazila. Prosze o rady :)
Napisano 9 Sierpień 200420 l Pytanie do Aleksander: Jak zrobiles to, co widać na zdjęicu? Próbuję zrobić świecącą jarzeniówke i nie mam pojecia jak. :)
Napisano 9 Sierpień 200420 l loono pod zdjeciem masz link do zalacznika ..... sciagnij i sobie poprostu zobacz :D zalezy jakiego rendera jeszcze uzywasz .... praca w alternatywnych renderach typu Brazil czy v-ray znacznie ulatwia prace z takimi rzeczami....
Napisano 9 Sierpień 200420 l Racja, nie zauważyłem tego. Jak narazie używam tego rendera, co jest standardowo w maxie 6. Wiem, ze jest cos takiego, jak v-ray, czy brazil, ale nie mam tego jeszcze.