Napisano 23 Czerwiec 201113 l Witam, na stronce o migracji z v-ray 1.5 do 2.0 jest opisane o nowym DMC samplerze, który lepiej sampluje w ciemnych obszarach i w związku z tym sceny z vRay 1.5 mogą liczyć się wolniej, dlatego możliwe jest rozwiązanie problemu w pewnej mierze poprzez zwiększenie color threshold w DMC. http://www.spot3d.com/vray/help/200R1/migrate_to_1_5.htm Zachodzi mi w głowę , JAK to zrobić, zacytuję: "If for any reason you need to revert to the old (and wrong) sampling method, you can create an environment variable called VRAY_OLD_SAMPLING and give it a value of 1." Gdzie się tworzy tą zmienną środowiskową? Niby jak? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)
Napisano 23 Czerwiec 201113 l F1 w windowsie bo nie wiem na którym jedziesz i szukamy enviroment variables albo zmienna środowiskowa u mnie w XPku jest w SYSTEM - ZAAWANSOWANE albo spytaj darmowej aplikacji google do przeszukiwania wiedzy opublikowanej przez ludzkość w ogólnie dostępnej olbrzymiej i kompletnej bazie zwanej potocznie internet.