Monio Napisano 27 Czerwiec 2011 Napisano 27 Czerwiec 2011 Hi. Co jakiś czas mam taki problem że jak bawie się w tweaking vertów to łapiąć za gizmo od translacji można przesuwać verta tylko względem osi X a nie absolutnym (XYZ). Chodzi o łapanie za żółty kropkowany kwardacik, ten obraca się razem ze sceną a nie kamerą, strzałki działają okej. W widokach ortho wszystko działa elegancko. Pewnie naciskam jakiś hotkey który to zmienia. Tylko właśnie nie wiem jaki i gdzie się to przełącza. Nie ma nic z tool settings, w preferencjach nie znalazłem. Any idea?
Reanimator Napisano 27 Czerwiec 2011 Napisano 27 Czerwiec 2011 Kliknij na ten kwadracik z ctrl. Najpewniej kliknales os z controlem, co sprawia, ze wyznaczasz os do translacji. 1
Monio Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Napisano 27 Czerwiec 2011 Dobry człowieku, już któryś raz mi pomagasz. :) Dzięki serdeczne i miłego wieczoru!
dziczyzna Napisano 28 Czerwiec 2011 Napisano 28 Czerwiec 2011 a jak klikniesz Ctrl + Lewy Alt i Lewy shft + C to sie pojawi handle od kwaternionow!
Rekomendowane odpowiedzi