Skocz do zawartości

Jak wyeksportować całą scenę wraz z ustawieniami rendera...

Gość Dreamer1x6xX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dreamer1x6xX

Witam mam taki problem, a mianowicie stworzyłem sobie małe studio na potrzeby clay oraz wire renderu, wszystko tam mam już ustawione materiały wraz z ustawieniami renderu. Teraz zacząłem tworzyć nowy model i chciałbym go wyrenderować w clay renderze, nie mam ochoty ponownie ustawiać wszystkich parametrów, czy jest jakaś metoda na wyeksportowanie tej scenki z clayem (wszystkiego włącznie z materiałami i ustawieniami rendera) i importu do mojego modelu. Czekam na odpowiedź - Pozdrawiam.:)

PS:Używam do clay renderu -> Mental Raya..

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Gość Dreamer1x6xX

No właśnie nie bardzo, gdyż jak go eksportuję to siatka jest jakaś poszarpana, nierównomiernie porozkładana, a ja chcę zrobić clay render, ale także i wire render.

A tak wogle to mogłem ukryć wszystkie obiekty w scence i zacząć tu robić model, ale na to już za późno, i jak nie ma takiej możliwości no to ustawię te materiały i rendera i tyle..:P

Jak eksportujesz model?

Najlepszym sposobem będzie tak jak pisał mirach, wrzucić model do sceny ze studiem używając opcji merge. Zapisuszesz sobie model normalnie jako plik .max. W otwartej scenie ze studiem wybierasz file/ merge ( lub file/ import/merge w nowszych maxach) wybierasz swój plik z modelem, pokazuje Ci sie okno z listą obiektów ze sceny którą chcesz zmergowac, wybierasz z niej swój model i gotowe.

ewentualnie w scenie z studiem zapisujesz ustawienia rendera, w oknie render setup (F10) masz na dole Presset, wybierasz tam save presset i zapisujesz. Następnie jak w punkcie powyżej, importujesz do pliku z modelem, obiekty ze sceny studia poprzez funkcję merge, i w oknie render setup wybierasz wcześniej zapisany presset.

Gość Dreamer1x6xX

Hah dzięki nie wiedziałem, że to takie proste :P Bardzo mi pomogłeś - > Dziękuje za pomoc:)