Tweester Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Rozpczeły się wakacje, i chciałoby się powrócić do prac w maxie i tutaj miałbym do was pytanie. Czy da się wykorzystać w V-Ray'u karty graficzne? Posiadam 2 x GTX560 i ich moc na pewno by bardzo pozytywnie wplyneła na prędkość renderingu. Czy ktoś już się z tym spotkał i wie jak wyzwolić ich moc? Jeżeli to pytanie już było zadane i rozwiązane to poproszę o link do tematu(chociaż przeglądałem i nie widziałem), i z góry przepraszam za spam.
Gość Chrupek3D Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 szukaj v-ray RT, mozesz tez potestowac Octane Render. http://www.refractivesoftware.com/
siwy Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 jak ktoś coś sensownego odpali w rt na gpu to dajcie znać bo do tej pory tylko sie o tym mówi a w praktyce rt w trybie open cl to kupa
Przemekd Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 zdaje mi się, ze ktoś tu na forum pisał, że gpu wykorzystuje max. jedną karte graficzną aha pierwszą rzeczą do zrobienia będzie pewnie aktualizacjia driverów. pzdr
Rekomendowane odpowiedzi