Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy możecie polecić literaturę która pozwoli mi poczynić postęp od strony teoretycznej w dziedzinie wizualizacji architektonicznych i nie chodzi mi to książki do nauki np maxa czy innego narzędzia, chodzi o sztukę :)

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W takim razie nie wiem czy nie lepiej zajrzeć do czegoś związanego z fotografowaniem architektury, ten temat ma swoją specyfikę więc szybciej znajdziesz te teoretyczne podstawy właśnie w fotografii (np. o jakiej porze dnia robić zdjęcia, jakie światło bardziej się nadaje do pokazania detali a jakie do bryły, kompozycja, złoty podział itp) i potem będziesz mógł je przenieść na realia 3D.

Napisano
  • Autor

Świetnie dziękuję właśnie o to mi chodzi a może ktoś zna jakieś konkretne tytuły ?

W takim razie nie wiem czy nie lepiej zajrzeć do czegoś związanego z fotografowaniem architektury, ten temat ma swoją specyfikę więc szybciej znajdziesz te teoretyczne podstawy właśnie w fotografii (np. o jakiej porze dnia robić zdjęcia, jakie światło bardziej się nadaje do pokazania detali a jakie do bryły, kompozycja, złoty podział itp) i potem będziesz mógł je przenieść na realia 3D.