Napisano 13 Lipiec 201113 l Witam, to mój pierwszy model, z maxem mam do czynienia od niedawna, wrzucam na razie tylko jednego screena z wstępnego renderu. Widzę wady do poprawki ale nie jest najgorzej, co zwróciło moją uwagę to ziarno na boku auta. Ustawienia w V-ray'u nic nie zmieniają. Problem ziarnistości częściowo rozwiązałem przez zwiększenie pod Irradiance Map HSph na 50 albo i 60 oraz interp. samples na 20. Preset na medium albo high. Tak czy inaczej problem dalej występuje. Może coś z materiałami? Zwiększałem subdivs itd. Nie pomogło. Zaznaczyłem na czerwono, wkrótce wrzucę następne ujęcia. Liczę na porady i uwagi. Pozdrawiam.
Napisano 14 Lipiec 201113 l a jakie masz dokładnie ustawienia vray'a...? Podaj, wrzuć screen a coś się zaradzi. Btw. model ciekawy. Pzdr. illusion
Napisano 14 Lipiec 201113 l Ee no zwykle mam prawie tak samo ustawione, a jak masz skonfigurowane Light Cache...?
Napisano 14 Lipiec 201113 l Teraz ja :P po 1.model jest chyba nie skończony, brakuje w nim bardzo dużo rzeczy po 2.Czemu się śpieszysz z renderigiem jak model nie jest skończony i ma wiele błędów, już bez siatki dużo widać. po 3.Jeśli chodzi o rendering, mi wychodzi gorzej więc tu chyba masz motywacje :D ja zostawie go sobie na koniec jak skoncze w 100% model, widze tylko jeden screen modelu pokaż przód i siatki jagbyś mógł? Jeśli chodzi o ziarno? - też bym się dowiedział dlaczego tak wychodzi, też próbowałem coś z ustawieniami itp. małe ziarna ale są. Może to światło? ja świece v-ray light(przynajmniej staram się bo zle to wychodzi jak narazie) Render pewnie nie wyjdzie ci dobrze bo są braki w modelu, Jeśli chodzi o ustawienia rendera, niewiele w tym moge ci pomoc bo sam mam problemy ale wyglądają one bardzo podobie do moich, ile robisz w maxie?? ja ze 3 miesiące? Może się nie doczytałem ale z którego roku jest to autko?? Light cache - niewiem ja mam na orginalnych ustawieniach Jesli tył tak wygląda to boje się spojrzec na przód ale mam nadzieje że nie jest tak zle. Które to twoje autko bo u mnie było 2 i chyba zle zrobilem bo trzeba było wziąść coś prostrzego. Edytowane 14 Lipiec 201113 l przez thecrev
Napisano 14 Lipiec 201113 l Autor Za modelowanie i właściwą naukę zabrałem się jakieś 2 - 3 tygodnie temu. Wcześniej stworzenie nawet prostej siatki było dla mnie czarną magią. Skończyła się sesja - można usiąść. ;d Tutoriale jakie tylko się da i tak coś kombinuje. Tak, model nie jest skończony, lusterka, zaciski na tarczach, "kółeczka" Audi itd. to prowizorka. Do tego karoseria i niektóre kształty. Lubie wyjść czasami krok dalej dlatego walnąłem ten render - z ciekawości. Zaraz puszczę przód i inne ujęcia. :) Że pracy kupa to ja wiem. :) Pierwsze auto. Refki miałem z 2008. Edytowane 14 Lipiec 201113 l przez andre_v
Napisano 14 Lipiec 201113 l albo masz coś źle z perspektywa albo z modelem bo tył samochodu jest strasznie "jajowaty" i na oko ma 1.5m szerokości, wygląda jak by był jednoosobowy