sloowik Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 (edytowane) Witam, chciałem przedstawić wam mój ostatni projekt, nad którym jeszcze cały czas pracuje. Cały czas się uczę i potrzebuje waszej pomocy, ponieważ teoretycznie wizki mi się podobają (wydaje mi się że najlepsze jakie do tej pory zrobiłem), a praktycznie jeszcze wiele im brakuje i coś mi nie leży. Co pozmieniać w ustawieniach, żeby wizualizacje wyszły jak żylety. Pod wizualizacjami podsyłam ustawienia v-raya i kamer. Oprogramowanie max2011, vray 2.0 salon korytarz między kuchnią a salonem salon2 kuchnia klatka schodowa Pozdrawiam Edytowane 19 Lipiec 2011 przez sloowik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloowik Napisano 19 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2011 zapomniałem o ustawieniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 podkręć anitaliasing do wartości 3 i 6, ustaw noise threshold na jakieś 0,005 ( w zakładce settings ). Sprawdż też ilość subdivisions w światłach - pewnie masz wbite 8, spróbuj zwiększyć do 16-32. Powinna wyjść "żyleta". Niestety ucierpi czas renderu. Możesz też podbić ilość subdivisions w materiałach ( 8 wystarczy na w miarę matowe materiały, jeśli masz rozmyte odbicia to minimum 16 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Mnie sie wydaje, że filtr "Area" nie daje super ostrych obrazków (krawędzi - jeżeli o to Tobie chodzi). Do tego potrzeba np. "Blackman" lub "Catmul Room". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloowik Napisano 17 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2011 Po dłuższej przerwie chciałbym wam przedstawić resztę wizualizacji z tego projektu. Aspect wizualizacji jaki i ich rozmiar jest wynikiem przystosowania wizualizacji na potrzeby strony www. Jak zwykle mile widziane słowa krytyki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi