Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

chciałem przedstawić wam mój ostatni projekt, nad którym jeszcze cały czas pracuje. Cały czas się uczę i potrzebuje waszej pomocy, ponieważ teoretycznie wizki mi się podobają (wydaje mi się że najlepsze jakie do tej pory zrobiłem), a praktycznie jeszcze wiele im brakuje i coś mi nie leży. Co pozmieniać w ustawieniach, żeby wizualizacje wyszły jak żylety. Pod wizualizacjami podsyłam ustawienia v-raya i kamer.

Oprogramowanie max2011, vray 2.0

salon

15.jpg

korytarz między kuchnią a salonem 14.jpg

salon2 13.jpg

kuchnia

12.jpg

klatka schodowa 11.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez sloowik

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

podkręć anitaliasing do wartości 3 i 6, ustaw noise threshold na jakieś 0,005 ( w zakładce settings ). Sprawdż też ilość subdivisions w światłach - pewnie masz wbite 8, spróbuj zwiększyć do 16-32. Powinna wyjść "żyleta". Niestety ucierpi czas renderu. Możesz też podbić ilość subdivisions w materiałach ( 8 wystarczy na w miarę matowe materiały, jeśli masz rozmyte odbicia to minimum 16 )

Napisano

Mnie sie wydaje, że filtr "Area" nie daje super ostrych obrazków (krawędzi - jeżeli o to Tobie chodzi). Do tego potrzeba np. "Blackman" lub "Catmul Room".

Napisano
  • Autor

Po dłuższej przerwie chciałbym wam przedstawić resztę wizualizacji z tego projektu. Aspect wizualizacji jaki i ich rozmiar jest wynikiem przystosowania wizualizacji na potrzeby strony www. Jak zwykle mile widziane słowa krytyki:)

rzepichy_4.jpg

rzepichy_5.jpg

rzepichy_6.jpg

rzepichy_8.jpg

rzepichy_11.jpg

rzepichy_12.jpg

rzepichy_13.jpg

rzepichy_14.jpg

rzepichy_15.jpg