eMateusz Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 Witam. Chciałbym wymienić mój zabytek na jakiś w miarę przyzwoity zestaw do 3D. Jeśli chodzi o grafikę 3d to jestem początkującym. Do tej pory wymyśliłem taki zestaw (bez zasilacza - proszę o pomoc w doborze) : MSI 870A-G46 AMD Phenom II x4 955 BOX Blacki Edition Kingston DDR3 2x2GB 1333MHz CL9 SEAGATE 750GB (32mb cache, SATA III) VERTEX RADEON HD6770 1GB DDR5/128bit SILENTIUMPC Brutus BT-410 Pure Black Moje pytania do Was: 1) Co myślicie o takim zestawie? Czy będzie on wystarczający na początek do grafiki 3d? 2) Czy jest wystarczająco RAMu jak na początek, warto dołożyć trochę i kupić 2x4GB? 3) Jaki zasilacz do tego zestawu? 4) Są jakieś części, które wymienilibyście na inne? Jak tak to jakie, na jakie i dlaczego? Zakupu chciałbym dokonać w tym lub w przyszłym tygodniu. W związku z tym proszę o jak najszybszą pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 Na początku miałem athlona 2000+ i wystarczył. Natomiast moc obliczeniowa zawsze dużo daje. Warto kupić nvidię ze względu na CUDA. Pewnie tego nie używasz ale potem może się okazać że się zainteresujesz tematem i trzeba będzie zmieniać kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMateusz Napisano 21 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2011 (edytowane) Co powiecie o tym zestawie? Zasilacz jest wystarczający? Grafiką będzie dobra? Edytowane 21 Lipiec 2011 przez eMateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi