Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postanowiłem założyć sobie teczunię z moimi miniprojektami, testami i być może w niedalekiej przyszłości pojawią się jakieś większe projekty. Mam nadzieję, że pomożecie mi z moim słomianym zapałem i problemami laika.

W głównej mierze stawiam na VFX i niedługo zobaczymy czy będzie to można tak nazwać ;).

Na sam początek postanowiłem zrobić krótką animację z AH-64 Apache w roli głównej. Moim założeniem jest krótkie amatorskie nagranie startu tejże maszyny. Póki co skończyłem animację i prosiłbym Was w związku z tym o krytykę, bez problemu możecie się na mnie wyżywać, przyjmę to na klatę i odpokutuję.

Playblast:

Zapomniałem dodać, że model nie jest mój i jest dziwny problem z wirnikiem, ponieważ elegancko ustawiam pivot point, a jak widać na playblascie wirnik dosyć dziwnie się obraca.

Pozdrawiam,

Krystian Safian

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Brak masy i zbyt szybko helikopter startuje - wirnik ledwo zaczął się kręcić, a już cały helikopter jest w powietrzu. Polecam szukać referencji abyś zobaczył jak wygląda start ;)

Napisano
Brak masy i zbyt szybko helikopter startuje - wirnik ledwo zaczął się kręcić, a już cały helikopter jest w powietrzu. Polecam szukać referencji abyś zobaczył jak wygląda start ;)

Dzięki, poprawiałem to, aczkolwiek mój komputer w pewnym momencie się ściął i plik projektu poszedł się j..., więc postanowiłem zmienić program mojej edukacji i zaczynam od cząsteczek. Na sam początek Fluid:

Nic nadzwyczajnego, ale sprawia mi to niesamowitą radość i fun. Troszeczkę przesadziłem z kluczowaniem density, bo przy rozdzielczości 50 wyglądało to dobrze, a mój błąd był taki, że nie zrobiłem playblasta przy rozdzielczości 220. Tak na marginesie przy rozdzielczości powyżej 220 cras***e mi Mayke, więc teraz przejdę na wersję 2012 z hotfixami i zobaczę czy będę mógł wyciągnąć większy detal :).

Teraz planuję zrobić tornado, jutro pewnie po nocnym renderingu wstawię :).