Napisano 21 Lipiec 201113 l Postanowiłem założyć sobie teczunię z moimi miniprojektami, testami i być może w niedalekiej przyszłości pojawią się jakieś większe projekty. Mam nadzieję, że pomożecie mi z moim słomianym zapałem i problemami laika. W głównej mierze stawiam na VFX i niedługo zobaczymy czy będzie to można tak nazwać ;). Na sam początek postanowiłem zrobić krótką animację z AH-64 Apache w roli głównej. Moim założeniem jest krótkie amatorskie nagranie startu tejże maszyny. Póki co skończyłem animację i prosiłbym Was w związku z tym o krytykę, bez problemu możecie się na mnie wyżywać, przyjmę to na klatę i odpokutuję. Playblast: Zapomniałem dodać, że model nie jest mój i jest dziwny problem z wirnikiem, ponieważ elegancko ustawiam pivot point, a jak widać na playblascie wirnik dosyć dziwnie się obraca. Pozdrawiam, Krystian Safian
Napisano 30 Lipiec 201113 l Brak masy i zbyt szybko helikopter startuje - wirnik ledwo zaczął się kręcić, a już cały helikopter jest w powietrzu. Polecam szukać referencji abyś zobaczył jak wygląda start ;)
Napisano 7 Sierpień 201113 l Autor Brak masy i zbyt szybko helikopter startuje - wirnik ledwo zaczął się kręcić, a już cały helikopter jest w powietrzu. Polecam szukać referencji abyś zobaczył jak wygląda start ;) Dzięki, poprawiałem to, aczkolwiek mój komputer w pewnym momencie się ściął i plik projektu poszedł się j..., więc postanowiłem zmienić program mojej edukacji i zaczynam od cząsteczek. Na sam początek Fluid: Nic nadzwyczajnego, ale sprawia mi to niesamowitą radość i fun. Troszeczkę przesadziłem z kluczowaniem density, bo przy rozdzielczości 50 wyglądało to dobrze, a mój błąd był taki, że nie zrobiłem playblasta przy rozdzielczości 220. Tak na marginesie przy rozdzielczości powyżej 220 cras***e mi Mayke, więc teraz przejdę na wersję 2012 z hotfixami i zobaczę czy będę mógł wyciągnąć większy detal :). Teraz planuję zrobić tornado, jutro pewnie po nocnym renderingu wstawię :).