Sevox Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 Witam, mam problem, mianowicie w trakcie robienia modelu szafy napotkałem problem. Szafa ta na drzwiach ma pewne wypukłe elementy. Coś jakby obciąć połowę cylindra. Niby sobie z tym poradziłem krojąc na pół cylinder, potem dodałem shella, ale jest problem w rogach szafy. Chciałbym aby ta pionowa część była złączona z tą poziomą. Niżej jest screen jak wygląda aktualnie (po prawej) i jak chciałbym żeby wyglądało (po lewej). Ten obrazek po lewej zrobiłem w gimpie żeby pokazać w czym mam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambosz Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 Najprostszy sposób to chyba slice plane. Obracasz o 45 stopni, obcinasz oba walce i później łączysz. Ewentualnie ustaw dobrze walce, połącz w 1 i później dziabnij slice plane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 Takie kształty to najlepiej ze splajna i modyfikatorem sweep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi