Elwawa Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 (edytowane) Witam . Jest to mój pierwszy post. Max'a uczę się już dłuższy czas lecz jeszcze duuuużo przede mną. Pierwotnie jadalnia miała być renderowana w Mental Ray'u lecz efekt był niezadowalający. Przerzuciłem się na Vraya - efekt dużo lepszy. W Vray'u siedzę krótko ,więc mogę nie ogarniać dużo rzeczy. Model drzewka z Max'a. Jest to render testowy , proszę o krytykę & co mam poprawiać! ;D już widać ? bo wcześniej mi działało. Edytowane 24 Lipiec 2011 przez Elwawa
maciek.m Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 Witam. O modelach ani o renderze za duzo nie mozna powiedziec przy wielkosci obrazka 148x111 pix:P wiec wrzuc wieksza rozdzialke, wtedy da sie cos powiedziec :)
lukasz1330 Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 - Proporcje leżą, zmień sobie w ustawieniach na cm (Customize -> Unit setup... -> zaznacz Metric i daj np. centimeters) i wzoruj się na rzeczywistych wymiarach mebli, co znajdziesz chyba na każdej stronie z takimi rzeczami. Wysokość pomieszczenia to zdaje się minimum 2,5m - Parkiet za dużo odbija i ma za dużego bumpa, czy tam displacementa noo i jest za mały, chyba że tak ma być. - Nad materiałami też trzeba popracować @maciek.m jest większa rozdziałka tylko się nie wczytuje na forum http://zapodaj.net/images/4752228956d3.jpg - pozwolę sobie.
Elwawa Napisano 25 Lipiec 2011 Autor Napisano 25 Lipiec 2011 Poprawki: - proporcje: krzesła niższe , stół wyższy , sofa grubsza oraz wyżej ułożona , wysokość pomieszczenia ma teraz 2,6m. - parkiet ponad 2 razy mniejszy bump oraz powiększony.
Macias4 Napisano 25 Lipiec 2011 Napisano 25 Lipiec 2011 Proporcje fakt leżą, a właściwie wiszą. Najbardziej jednak drażni mnie podłoga. Jak zauważył poprzednik mniejszy bump i reflect. Poza tym nie wiadomo skąd pada światło. Przedmioty są płaskie przez to. Rozumiem że z okien i wykuszy ale trzeba by zróżnicować. Wstawianie gotowców typu czajnik itp chyba dobrze nie robi ogólnemu wrażeniu. Trzeba to jednak pewnie traktować jako naukę światła? modelowania?
Rekomendowane odpowiedzi