Napisano 29 Czerwiec 200420 l Siema, chciałbym sie dowiedziec co myslicie o wbudowanej w Unwrapa UVW opcji flatten mapping i czy korzystacie z niej w miare czesto, czy moze raczej wszystko robicie recznie z select face? fainie by bylo gdybyscie opisali w jaki sposob teksturujecie, ostatnio sie za to zabrałem i chciałbym poznac wasze metody zeby wyciagnac wnioski i czegos sie nauczyc:) aha, nie chce zakladac nowego tematu wiec kolejne pytanie zadam tutaj:P Jak tworzycie teksture czlowieka aby potem nalorzyc ja na model?? chodzi mi o twarz, oczy, usta, miesnie. ale glownie głowe i okolice klatki. Czy dla kogos nie posiadajacego talentu plastycznego jest to wogule mozliwe?? DZIEKI:D
Napisano 29 Czerwiec 200420 l flatten mapping nie używam w ogóle. Jeżeli mapuję np twarz, to zaznaczam polygony które są mniej więcej płaskie, potem planar map, i tak dalej aż będę miał wszystkie ścianki obiektu zamapowane na swoich kawałkach, następnie przesuwanie i weldowanie vertexów, nalezy tylko pamiętać żeby nie rozjeżdżały się pixele - w tym pomaga nałozenie na obiekt texturki z kwadracikami. Spójrz tutaj. Dzięki ręcznemu mapowaniu szwy mam: - z tyłu i na górze głowy po bokach - na spodniej części brody - po bokach nosa Nawet nie chcę mysleć jak by wyglądało mapowanie automatem. To jest fajny tutorial. Ja to przeważnie robię tak jak jest opisane na stronie 6. Z pominięciem Flatten mapping. Nie lubię go i tyle :) [Wyedytowany dnia 29-6-2004 > eMPeck] [Wyedytowany dnia 29-6-2004 > eMPeck]
Napisano 29 Czerwiec 200420 l Autor dzieki. A nie rysujesz tekstur twarzy/całej postaci ?? czy po prostu nie chcesz sie podzielic doswiadczeniem:P??
Napisano 29 Czerwiec 200420 l Autor dzieki. A nie rysujesz tekstur twarzy/całej postaci ?? czy po prostu nie chcesz sie podzielic doswiadczeniem:P??
Napisano 29 Czerwiec 200420 l Wiesz, po prostu chciałem Ci poszukac tutorial który kidyś widziałem, a który był świetny. I nie mogą go znaleźć, jak znajdę to pokażę, besides, check Your attitude :|