Gość kamils468 Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 czesc! Dzisiaj zetknolem sie z problemem, otóż istnieje tylko plugin c3 dla wersji 5 oraz 7. A pliki chce zapisywac w c3. No wiec pracuje na autodesk 2009 i zapisuje plik (projekt). Gdy chce otworzyc go za pomoca 3ds max 7 wystepuje bład Unknown class, no stand-in: SuperID = ......................itd Zupełnie nei wiem co mam z tym zrobic, a bardzo chce zeby starsza wersja czytala pliki nowszej. Prosze o pomoc
Dynamico Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 Chyba nbic z tego nie będzie w ten sposób. Starsze wersje maxa nie otwierają plików wersji nowszych. Może exportuj do .obj i dopiero wtedy import w starszym programie? 1
mirach Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 a bardzo chce zeby starsza wersja czytala pliki nowszej. niestety Autodesk tego nie chce, dopiero od wersji 2011 zaczeli wprowadzac mozliwosc zapisu do starszych wersji (ale tylko 2010). Pozostaje ci export do .obj jak Dynamico napisal.
kamils46 Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 DZieki za szybkie odpowiedzi, sprawdizlem dziala ;)
siwy Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 jest skrypt, http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/bff-2007. Kojarzę że z wersji 2009 do 9 udawało mi się tym przekonwertować. Trochę zabawy jest ale działa, wysypywało się tylko przy bardzo złożonych scenach ale też nie zawsze. 1
Rekomendowane odpowiedzi