kato555 Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Witam Zastanawiam jak wykonać zaokrąglenie w miejscach oznaczonych na czerwono na załączonym zdjęciu ( szkic wykonany w Inventorze), stosując polecenie Convert to Editable Poly. Jak to zrealizować za pomocą siatki? Może wszytko narysować od początku za pomocą krzywych poprzez ich edycję w Editable Spline? Na końcu wyciągając to poprzez Extrude. Tylko że to będzie trochę za łatwe. Mam nadzieję że w miarę zrozumiale napisałem. http://img215.imageshack.us/img215/4417/kadlub.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Najprościej splain'ami i extrude. Zaokrąglić możesz funkcją "fillet". Dostępna jest podczas edycji wierzchołków w zakładce "geometry" po prawej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madzialena1710 Napisano 15 Sierpień 2011 Share Napisano 15 Sierpień 2011 chamferem w Edit Poly??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiskate Napisano 16 Sierpień 2011 Share Napisano 16 Sierpień 2011 nie nie , http://www.youtube.com/3dsmaxhowtos#p/c/B76018C7E2446899/11/G1qGQVXW3Ns ustaw sobie polskie napisy, i masz wszystko wytlumaczone jak zaokraglac spliny. Tu masz wytlumaczone jak zrobic to co zasugerowal kubajniak ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato555 Napisano 18 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2011 Wielkie dzięki za tego linka. Wśród tych tutków znalazłem tez odpowiedzi na trapiące mnie inne tematy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi