Krashai Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Więc tak jak w temacie. Creepera zrobiłem z tą teksturką po swojemu. Dodałem kolejnego boxa zakrywające wszystkie boki prócz minki ;p. I moje pytanie co do creepera jest takie. Mogę go ożywić *, Jest zrobiony z siedmiu boxów ?. A jak mogę to prosiłbym o jakiś tutek xd. Z góry dziękuje ;3. Liczcie się z tym że wasza pomoc robi z loosera, bohatera ;3. Więc pomocy ;3. * - Dodać mu szkielet i zrobić animację ?.
mayamak Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 może pomoże >>> w sumie rigga tu specjalnego nie musisz robić, trzeba tylko polinkować Jak chcesz się bawić w kości to dobry model dla totalnie zielonego gościa który nie wie nic o riggowaniu. Musisz zdefinować za pomoca czego będziesz kontrolował przesówanie całej postaci, w tym przypadku chyba bądzie to największy box i potem polinkować do niego wszystkie inne trochę teorii odnośnie linkowania i grupowania >>> _ 1
Krashai Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Więc Bones. To chyba nie w tym modelu creepera co zrobiłem... Bo nie mogę nawet -.-. A metoda linkowania mi nie działa. Grupowania owszem. Lecz jak linkuje to nie jest tak jak na filmiku, tz nie po przeciągnięciu jednego drugi automatycznie nie przemieszcza się. No nie dacie rady mi pomóc ;c. Chce ożywić mojego creepera ;c.
Krashai Napisano 12 Sierpień 2011 Autor Napisano 12 Sierpień 2011 Ehh nie chce się narzucać Ale potrzebne mi to na dziś jak ciało to zjedzenia oraz jak krew do wypicia ;3. Pomóżcie no ;c.
Krashai Napisano 12 Sierpień 2011 Autor Napisano 12 Sierpień 2011 Sorry za tripla -.-. Możecie usunąć tamte posty, a edytować nie edytowałem bo byście mieli to długo w tyłku xd. Mam inny problem. Czy przez bipeda mogę z animować właśnie creepera ?.
Grave Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 Nic nie grupuj, bo pewnie przez to się motasz. Zlinkuj głowę i stopy do tułowia, to będziesz mógł przemieszczać całą postać poruszając tylko tułowiem. Potem możesz ręcznie zanimować stopy i tą animację zapętlić. Nic trudnego. 1
Krashai Napisano 12 Sierpień 2011 Autor Napisano 12 Sierpień 2011 No dobra wiem już co chodzi ;p. Dziękuje wam dwóm !.
Rekomendowane odpowiedzi