Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś wie, czym uzasadnił Autodesk podwyżkę ceny Softimage'a 2012 w trakcie jego sprzedaży? Obecnie kosztuje 16500 zł brutto w stosunku do 11500 zł z przełomu czerwca-lipca. To świetny soft 3D, ale już od dawna egzystował tylko dzięki cenie atrakcyjnej do możliwości i kilku przyzwyczajonym do niego firmom. Według mnie dążenie do zrównania ceny z bardziej popularnymi 3D MAX-em i MAYĄ zabije ten soft. Już to wcześniej przerobili, kiedy zlikwidowali wersję Fundation i okazało się, że ludzie przestali interesować się XSI, które zaczęło kosztować tyle samo co pozostały, topowy soft 3D. Dlatego obniżyli cenę pełnej wersji i sprzedaż się poprawiła. Teraz wrócili do podcinania gałęzi, na której wisi produkt o nazwie Softimage.

I, cholera, dlaczego nie mogli poczekać na wydanie nowej wersji? To ten sam produkt, który oferowali miesiąc temu. Co na to urząd antymonopolowy w USA? :-/

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 9,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zmniejszyla sie sprzedaz maxa? Niestety, w maxa zapewne wpompowali wiecej milionow, to teraz sobie zwroca takze i z xsi. Po co maja sobie konkurencje robic i sprzedawac konkurencyjny soft po nizszej cenie. Niby to glupie, ale... Autodesk.

Spoko sie w FFW robilo na xsi. Teraz gdy max mi sie dlawi przy 1 milionie poly na 32 bitach i 10 na 64 wspominam czasy xsi. Albo gdy ostatnio mialem cos oskinowac w maxie. Tez tak bluzniliscie?

Szkoda xsi. szkoda...

Napisano
To świetny soft 3D, ale już od dawna egzystował tylko dzięki cenie atrakcyjnej do możliwości i kilku przyzwyczajonym do niego firmom. Według mnie dążenie do zrównania ceny z bardziej popularnymi 3D MAX-em i MAYĄ zabije ten soft.

Double Negative, The Mill, Animal Logic, Digic, Blur, Platige, Whiskytree, Psyop moge dalej. To napewno pomyłka z ich strony.

Napisano

A co... jesli to celowy zabieg majacy "zabić" program aby skupić sie na rozwoju maxa, maji i wielu innych programow?

Oczywiscie tylko głosno sobie myślę, nie bierzcie tego pod uwagę :P

Napisano
A co... jesli to celowy zabieg majacy "zabić" program aby skupić sie na rozwoju maxa, maji i wielu innych programow?

Jeśli rozwój tych programów ma iść dalej w stronę w która idzie, przeżyje tylko AUTOCAD :)

Napisano

a przed końcem świata Autodesk wypuści darmowego Blendmaxa i zabije tym Blendera :-)