Napisano 17 Sierpień 201113 l W internecie pojawił się pierwszy trailer strategicznej gry akcji fantasy Dota 2 (trailer pochodzi z międzynarodowych targów związanych z grami komputerowymi Gamescon, które rozpoczęły się dzisiaj i potrwają do 21 sierpnia. Całkiem możliwe, że w tym czasie zobaczymy kilka innych ciekawych filmów). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1949
Napisano 17 Sierpień 201113 l Bardzo mi sie styl podoba, nawet trudno powiedzec czy to sa modele z gry czy specialnie do cinematicu zrobione (choc jednak te pierwsze). Rowniez jesli kogos interesuje gra to mozna zobaczyc na stronie www.dota2.com wlasnie odywajacy sie turniej.
Napisano 17 Sierpień 201113 l DOTA1 to byl wlasnie mod w Warcraf 3, teraz jednak stal sie odzielna gra tworzona prze Valve. Oczywiscie jest dwojka bo ma zupelnie nowy engine i rozne usprawnienia, ulepszenia i dodatki.
Napisano 18 Sierpień 201113 l Słyszałem, że dota ma 15 milionów userów. Co do developerów jak to było z nimi? - najpierw zwykli modderzy, a potem zatrudnił ich valve (tak jak ziomków od Alien Swarm)?
Napisano 18 Sierpień 201113 l Mi sie podoba jedynie sam rzemieslnik no i moze troche ta otoczka z orkiem. Animacja bardzo przecietna a rendery kuleja w wielu miejsach. Czekam na sama gre z niecierpliwoscia, Dota to byl i jest prawdziwy majstersztyk, owstalo kilka klonow, jak league of legends czy heroes of newerth.
Napisano 19 Sierpień 201113 l 15 milionow? ja co wieczor trafialem na tych samych gosci :). Tak. icefrog o ile dobrze pamietam zrobil super moda, juz nawet osobne gry-podrobki powstaly. A teraz jak widac valve (wow) mu pomaga. Bede gral an 99% ;)