Obywatel Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 No wlasnie, jak sie bronic przed Pop-up\'owa pulapka? Wczroaj natrafilem przez przypadekj na taka strone i po dlugich zmaganiach (alt+f4) przegralem starcie. Przerwalem w ten sposob baardzo czasochlonny proces ;/ A winshit nie zatrzymuje pracy na alt+ctrl+del. Tylko wylewala mi sie fontanna malych okienek ;/
MF Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Dwa rozwiązania: 1. Nakładka na IE - MyIE2 - http://www.myie2.com/ . 2. Opera. Oba programy charakteryzuja sie tym, że okienka otwierają sie jako zakładka programu. Wystarczy zamknąc okno główne i po problemie. Pozdro.
Obywatel Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Pozostaje tylko zmiana przegladarki?
MF Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Pozostaje jeszcze jakiś anty pop-up. Ale jeśli przerzucisz sie na MyIE2 to jakby IE tylko w troche zmienionej formie ;), ale naprawde warto. pozdro.
Batou Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 A ja mam Opere i uwielbiam ją głównie dzięki temu że można mieć otwartych kilkanaście stron w jednej przeglądarce tak że nie zawalają miejsca na pasku zadań. Dodatkowo wystarczy zaznaczyć opcję otwierania nowych okien jedynie za żądaniem użytkownika. W ten sposób pozbyłem się 99% popup`ów (może jakieś jeszcze są, ale się z nimi nie spotkałem). Poza tym jest odgroma opcji (część z nich naprawdę przydatna). Klijent poczty, wbudowany moduł do ściągania plików, \"wbudowane\" google i inne wyszukiwarki (Alltheweb, lycos itp.). Równie fajna jest mozila którą używa ojciec, ale ta z kolei zawala pasek zadań. Ma za to ogromny plus... jest darmowa (i chyba mniej zajmuje miejsca na dysku twardym). [Wyedytowany dnia 30-6-2004 > Batou]
dr Ug Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 MyIE2 to wszystkie te zalety, bez potrzeby rezygnowania z przegladarki IE. Nie zamienilbym na nic innego.
Nimrod Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Oprócz wspomnianego MyIE 2, istnieje też programik o tożsamych funkcjach Avant Browser, nigdy nie używałem MyIE 2 więc nie będę się wypowiadał, który lepszy. Na razie Avant Browser w zupełności mi wystarcza.
Ufooox Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Doskonałym wyjściem jest zainstalowanie Angielskiego Paska Google. Nie dość że blokuje Popupy to jeszcze łatwiej jest wyszukuwać. Link - http://toolbar.google.com/ Ja go mam i blokuje mi wszystko co napotka na drodze :). Pozdrawiam
Obywatel Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 Wielkie dzieki, teraz juz mam miedzy czym wybierac ;)
Rekomendowane odpowiedzi