Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No wlasnie, jak sie bronic przed Pop-up\'owa pulapka?

Wczroaj natrafilem przez przypadekj na taka strone i po dlugich zmaganiach (alt+f4) przegralem starcie. Przerwalem w ten sposob baardzo czasochlonny proces ;/ A winshit nie zatrzymuje pracy na alt+ctrl+del. Tylko wylewala mi sie fontanna malych okienek ;/

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dwa rozwiązania:

1. Nakładka na IE - MyIE2 - http://www.myie2.com/ .

2. Opera.

Oba programy charakteryzuja sie tym, że okienka otwierają sie jako zakładka programu. Wystarczy zamknąc okno główne i po problemie.

Pozdro.

Napisano

Pozostaje jeszcze jakiś anty pop-up. Ale jeśli przerzucisz sie na MyIE2 to jakby IE tylko w troche zmienionej formie ;), ale naprawde warto.

pozdro.

Napisano

A ja mam Opere i uwielbiam ją głównie dzięki temu że można mieć otwartych kilkanaście stron w jednej przeglądarce tak że nie zawalają miejsca na pasku zadań. Dodatkowo wystarczy zaznaczyć opcję otwierania nowych okien jedynie za żądaniem użytkownika. W ten sposób pozbyłem się 99% popup`ów (może jakieś jeszcze są, ale się z nimi nie spotkałem). Poza tym jest odgroma opcji (część z nich naprawdę przydatna). Klijent poczty, wbudowany moduł do ściągania plików, \"wbudowane\" google i inne wyszukiwarki (Alltheweb, lycos itp.).

Równie fajna jest mozila którą używa ojciec, ale ta z kolei zawala pasek zadań. Ma za to ogromny plus... jest darmowa (i chyba mniej zajmuje miejsca na dysku twardym).

[Wyedytowany dnia 30-6-2004 > Batou]

Napisano

MyIE2 to wszystkie te zalety, bez potrzeby rezygnowania z przegladarki IE. Nie zamienilbym na nic innego.

Napisano

Oprócz wspomnianego MyIE 2, istnieje też programik o tożsamych funkcjach Avant Browser, nigdy nie używałem MyIE 2 więc nie będę się wypowiadał, który lepszy. Na razie Avant Browser w zupełności mi wystarcza.

Napisano

Doskonałym wyjściem jest zainstalowanie Angielskiego Paska Google. Nie dość że blokuje Popupy to jeszcze łatwiej jest wyszukuwać.

Link - http://toolbar.google.com/

Ja go mam i blokuje mi wszystko co napotka na drodze :). Pozdrawiam