Napisano 19 Sierpień 201113 l Robię pewien obiekt w MAXie 2009. Tak się złożyło, że jest średnio skomplikowany (nie aż tak, żeby był naprawdę skomplikowany, ale na tyle, że robienie pewnych rzeczy ręcznie już może zabrać wiele czasu i nerwów), a potrzebowałem użycia na całym narzędzia Chamfer Edge i usunięcia wszystkich polygonów poza nowo utworzonymi. Jak mogę to zrobić w miarę automatycznie?
Napisano 20 Sierpień 201113 l Bez screena to w ciemno trochę odpowiem ale wydaję mi się że wiem w czym rzecz. Jak zrobisz chamfera to przejdź na edges masz zaznaczone nowo powstałe krawędzie, robisz ctrl+i i masz zaznaczone tamte pozostałe.
Napisano 20 Sierpień 201113 l Autor Właśnie nie chodzi mi o krawędzie, tylko o nowo utworzone polygony.
Napisano 20 Sierpień 201113 l po użyciu chamfera kliknij z ctrl na ikonkę polygona, zaznaczy wtedy wszystkie polygony przylegające do nowo powstałych krawędzi. możesz jeszcze użyć przycisku Shrink, wtedy prawdopodobnie będziesz miał zaznaczone polygony o które Ci chodzi ale to zależy od siatki. w maxie automaty do zaznaczania są mało precyzyjne