Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

A nudziło mi się i zrobiłem kolumnę :) możecie ocenić ?? nie jestem tak bardzo obcykany w 3ds maxie ,wolę Zmodelera :)

Rysunek :

kolumna.jpg

[Wyedytowany dnia 2-7-2004 > Wichur]

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ta tekstura wygląda jakby głośnik był ze sklejki i taką okleiną obłożony. Cień do poprawy, kabel jakiś dziwny. membrany wporzo

Napisano

takie sobie oświetlenie, cienie jeszcze gorsze

drewno może być, ale bump zdecydowanie za duży

kabel wydaje się płaski i jest za bardzo poplątany i taki dziwny ma kolor

ale może coś jeszcze wyjdzie z tej pracki :)

Napisano
  • Autor

Ja nie wiem jak dobrze zrobić cień ..,żeby był dobry :) ten to jest zwykły Omni Light :/

Napisano

jeżeli nie masz jakiegoś renderera oprócz zwykłego scanline to musisz sie tak jak ja zadowolić skylightem:) Wstaw go do sceny i w menu: rendering>advanced lights z rozwijanej listy wybierz któryś typ (ja sie na tym nie znam daje zawsze które sie kliknie:D) i potem coś tam poustawiaj (dopasuj do swoich potrzeb) i będzie w miare dobre światełko

[Wyedytowany dnia 2-7-2004 > gutek]

Napisano

daj raytraced jesli chcesz miec ostre cienie, albo area shadow jesli mają być realistyczne. w area light dimension ustalasz rozmiar źrodła światła - im wiekszy tym bardziej rozmyty cien

Napisano

To jest renderowane VRayem?? :o Buahahaha :D Zawsze mowilem, ze VRay suXxxx :P ;)

Napisano
  • Autor
Wysłane przez M@Ti

To jest renderowane VRayem?? :o Buahahaha :D Zawsze mowilem, ze VRay suXxxx :P ;)

A czym ma zrobić ,żeby moja kolumienka wyglądała jak prawdziwa ? :) hehe chciałbym się dobrze posługiwać materiałami ,ale boje się ,że mój komp zamuli przy renderze :D

Napisano

hehe widze ze jeszcze niewiesz co to v-ray :P

poczytaj tutoriale na temat v-raya

bo narazie to co zrobiles to sie nierozni od scanlinea :P

Napisano

Jak dla mnie to póki co nie jest za specjecjalnie, proponowałbym dodać skylight + darget direct czy jakoś tak. wtedy już jakoś będzie wyglądało.