Wichur Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 A nudziło mi się i zrobiłem kolumnę :) możecie ocenić ?? nie jestem tak bardzo obcykany w 3ds maxie ,wolę Zmodelera :) Rysunek : [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > Wichur]
Orion Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Ta tekstura wygląda jakby głośnik był ze sklejki i taką okleiną obłożony. Cień do poprawy, kabel jakiś dziwny. membrany wporzo
mkk3a Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 takie sobie oświetlenie, cienie jeszcze gorsze drewno może być, ale bump zdecydowanie za duży kabel wydaje się płaski i jest za bardzo poplątany i taki dziwny ma kolor ale może coś jeszcze wyjdzie z tej pracki :)
Wichur Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 Ja nie wiem jak dobrze zrobić cień ..,żeby był dobry :) ten to jest zwykły Omni Light :/
gutek Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 jeżeli nie masz jakiegoś renderera oprócz zwykłego scanline to musisz sie tak jak ja zadowolić skylightem:) Wstaw go do sceny i w menu: rendering>advanced lights z rozwijanej listy wybierz któryś typ (ja sie na tym nie znam daje zawsze które sie kliknie:D) i potem coś tam poustawiaj (dopasuj do swoich potrzeb) i będzie w miare dobre światełko [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > gutek]
mkk3a Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 daj raytraced jesli chcesz miec ostre cienie, albo area shadow jesli mają być realistyczne. w area light dimension ustalasz rozmiar źrodła światła - im wiekszy tym bardziej rozmyty cien
Marcin Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 zdejmij tego bumpa.....skoro jest to kolumna lakierowana to po co ten bump ?
Wichur Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 Ja używam Vray jakby co ....a przy światłach majstruje :D
Gość User190 Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 To jest renderowane VRayem?? :o Buahahaha :D Zawsze mowilem, ze VRay suXxxx :P ;)
Wichur Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 Wysłane przez M@Ti To jest renderowane VRayem?? :o Buahahaha :D Zawsze mowilem, ze VRay suXxxx :P ;) A czym ma zrobić ,żeby moja kolumienka wyglądała jak prawdziwa ? :) hehe chciałbym się dobrze posługiwać materiałami ,ale boje się ,że mój komp zamuli przy renderze :D
Marcin Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 hehe widze ze jeszcze niewiesz co to v-ray :P poczytaj tutoriale na temat v-raya bo narazie to co zrobiles to sie nierozni od scanlinea :P
max_1989 Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Jak dla mnie to póki co nie jest za specjecjalnie, proponowałbym dodać skylight + darget direct czy jakoś tak. wtedy już jakoś będzie wyglądało.
Rekomendowane odpowiedzi