Napisano 3 Lipiec 200420 l Jak w temacie, a dokladniej: po wyrenderowaniu obrazek zapisywany jest w rozdzialce 96dpi (obojetnie czy .jpg, .tif, czy .bmp). czy da sie tak ustawic maxa, aby renderowal np. w 144dpi?? wiem ze mozna potem render zmienic np. w photoshopie, ale plikow jest duzo, a czasu mam malo, wiec zalezy mi na tym, zeby od razu zapisywalo sie w wyzszej rozdzialce (144dpi). W wyszukiwarce nic ciekawego o tym nie znalazlem, wiec licze na was :) p.s. chodzi o \"scanline\", ew. brazil lub mental ray [Wyedytowany dnia 3-7-2004 > Mulczas]
Napisano 3 Lipiec 200420 l jaki obrazek? w czym? w 3dsmax6 domyslnie jest juz ustawiony zapis do tiff 300 dpi w okienku w ktorym mozesz zmienic wartosc.
Napisano 3 Lipiec 200420 l Autor obrazek, znaczy bitmapa :) jak klikam \"render\" i potem na \"save\" zeby zapisac stworzona bitmape, to zapisuje sie 96dpi i to wlasnie chcialbym zmienic. EDIT: wlasnie o cos takiego jak podales (THX:) ) tylko myslalem tez o innych formatach (jpg, bmp) [Wyedytowany dnia 3-7-2004 > Mulczas]
Napisano 3 Lipiec 200420 l w maksiu nie wiem. zawsze mozesz ustawic w photoshopie akcje dla np. calego katalogu.
Napisano 3 Lipiec 200420 l Autor oki thx to i tak cos :) p.s. wiem, ze jestem upier***** ale mozesz cos blizej napisac o tej akcji dla calego folderu? albo link jakis? [Wyedytowany dnia 3-7-2004 > Mulczas]
Napisano 3 Lipiec 200420 l photoshop window > actions > new action > record > otwierasz obrazek robisz w nim zamiany czyli np. resize image, zapisujesz obrazek w innym katalogu > klikasz przycisk stop (taki kwadracik w okienku actions) file > automate > batch > wybierasz akcje ktora wlanie stworzyles > source - wybierasz zrodlo, katalog z obrazkami > destination - wybierasz inny katalog w ktorym beda zapisywane obrazki zmienione po akcji > klikasz ok.