analogee Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Witam, chciałbym zaimportować model o rozszerzeniu .3ds do 3dsmaxa i niby się importuje, ale zupełnie nie mam pojęcia gdzie on się znajduje. Podobnie, mam plik 3ds max scene file i chciałbym ją zaimportować do mojego rysunku. Niestety, zaimportować się nie da, a gdy otwieram plik, to model jest cały czarny. Proszę się nie śmiać, dopiero dziś zacząłem swoją przygodę z 3dsmaxem i jakimiś tutorialami :) pozdrawiam, analogee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 jak już Ci się zaimportuje wszystko naciśnij "z" na klawiaturze, w ten sposób centrujesz widok na zaznaczonym obiekcie. Wcześniej ctrl+a - jeśli nie masz nic zaznaczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 CTRL+A nie potrzebne... jeżeli nic nie jest zaznaczone to centruje widok na wszystkich obiektach w scenie, więc wystarczy samo Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogee Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Dzięki, okazało się że obiekt był tak mały w porównaniu do całego projektu, że po prostu go nie widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 true, true - mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi