tr000tyl Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 witam ponownie próbuję wykonać psik do perfum al mi nie idzie na zdjęciu widać że płaszczyzna nie jest idealnie gładka tylko powstają jakieś zagniecenia - jak mam zbudować ten model żeby się ich pozbyć ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Spróbuj zrobić takie poprawki: 1. zaznaczony na zielono punkt wisi sobie samotnie w przestrzeni i powoduje zniekształcenia, usuń go lub połącz (kolor żółty) 2. dodaj cięcie (kolor czerwony) 3. wierzchołki zaznaczone na niebiesko delikatnie wypchnij od środka cylindra. powinno pomóc :) poza tym gorąco polecam Ci przejrzeć ten wątek na forum Polycount link do wątku Zamieszczałem już go kiedyś na forum. Znajdują się tam porady odnośnie modelowania różnych kształtów. Przejrzenie go powinno Ci wiele wyjaśnić odnośnie modelowania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr000tyl Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2011 nie za bardzo pomogło - a może kłopot tkwi w tym że ten cylinder ma za mało pionowych segmentów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Zagęszczenie cylindra przed stworzeniem otworu na pewno nie zaszkodzi. Radzę Ci też obejrzeć ten tutorial Granta Warwicka Grant Warwick- Hard Surface Essentials Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr000tyl Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2011 już oglądałem ale nadal nie wiem jak to zrobić żeby nie było zniekształceń na płaszczyznach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Jak kolega wyzej napisal, najpierw na modelu bez otworu naloz TS x1, pozniej przekonwertuj do editable poly i dopiero na takiej siatce wytnij swoj otwor, korzystajac z przylozonego cylindra. Zadbaj o czworokaty i powinno byc po sprawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr000tyl Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2011 ok dzieki - popróbuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr000tyl Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2011 ok wyszło :) dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi