przemone Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Witam przedstawiam wizualizację małej toalety. Szkło lakierowane/hartowane na stelażu podtynkowym, trochę kamienia ciętego na ścianie fototapeta z klimatami marynistycznymi i lustra na froncie szafek wiszących. Skrzydło drzwi przesuwane w kasecie/ścianie. Szafka palisander i szkło/blat, podłoga panel imitujący dechę pokładową(laguna) z czarną fugą. Grzejnika nie będzie, pod szafkami pasek LED. Scen nie była renderowana na najwyższych ustawieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 przy takiej scenie marynistycznej nie miałbym blokady przy obcych. A na poważnie to już mi szkoda tych desek. To publiczna toaleta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemone Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2011 :) nie publiczna mieszkanko, toaleta przy sypialni. Panel da rade jest dedykowany do łazienek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 przy takiej scenie marynistycznej nie miałbym blokady przy obcych. A na poważnie to już mi szkoda tych desek. To publiczna toaleta? ola-f przy odpowiednim potraktowaniu drewna nawet same umywalki da rade z niego robić więc nie widzę kłopotu. :) Kibelek fajny choć wywalił bym te dodatki ;) Renderki robisz coraz lepsze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Masz rację - byłem pod wrażeniem umywalek z drewna. Chodziło mi o samą estetykę - szkoda tak pięknego "pokładu" na publiczną toaletę. Ale sie wyjaśniło, że sikają tylko zaproszeni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemone Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Dzięki sensei :D Faktycznie trochę tam kurzołapów za wiele na wciskałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sitarczyk Napisano 9 Październik 2011 Share Napisano 9 Październik 2011 bardzo fajnie zaprojektowana mała powierzchnia, przez lustra i fototapetę dostała dużej przestrzeni, kolorystycznie i materiałowo uchwyciłeś klimat zwłaszcza dla tych co mieli w życiu kontakt z morzem, gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajnsztajnik Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Warto przemyśleć dodatkowe wiszące oświetlenie nad umywalką. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabbie Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 podoba mi się:) Umywalkę i zlew z drewna też już gdzieś widziałem i to może działać, a wygląda bardzo efektownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zi_q Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Podobnie jak przedmówcy, bardzo fajny projekt. Podoba mi się takie 'wyspowe' potraktowanie urządzeń i dobór materiałów. Fajny pomysł z oderwaniem lustra od ściany. Mam tylko mieszane odczucia do tego betonu/tynku strukturalnego i jego ciemnego koloru. Trochę odstaje od reszty.. ale może jest to jakoś uzasadnione (ja tego nie widzę). Ładna, czysta i z pomysłem. Bardzo na tak. Co do samych ujęć. Wiem jak ciężko pokazać tak małą przestrzeń, ale bardzo przeszkadzają mi w odbiorze ostre zbiegi i nienaturalne kąty. (nieuniknione, dlatego się nie czepiam) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemone Napisano 13 Październik 2011 Autor Share Napisano 13 Październik 2011 Dziękuję za pochlebne opinie :) Na ścianie jest drobno cięty kamień-łupek ma nawiązywać do skalistych brzegów, ogólnie klimat marynistyczny klient ze Świnoujścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 cześć...fajnie fajnie...powiedz mi czy kibelek to agape? szukam modelu bo strasznie nie chce mi się robić a muszę do projektu wrzucić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemone Napisano 18 Październik 2011 Autor Share Napisano 18 Październik 2011 Dzięki Kibelek z firmy Duravit model Starck1 bryły są do pobrania na stronie producenta. http://www.duravit.pl/produkty/kategorie/miski-toaletowe/starck-1--s-0040_useo6ptmaz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 faktycznie to nie tan:) ale już sobie wymodelowałem:) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurnik Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Możesz napisać jakiego silnika renderującego użyłeś? pierwszy render trochę ciemny jest, wiadomo że czasami tak jest w łazienkach, ale raczej są jasne i trochę twarde te cienie tobie wyszły (krawędzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemone Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 V ray 1,5 sp6 ale na słabych ustawieniach nawet ziarno widać w górnej części renderu.Twarde cienie to kwestia ustawienia światła a z tym jeszcze ciągle walczę :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurnik Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Ale światła są Vray'owe tak ? Bo ja już tych zwykłych nawet nie używam zapodaj screenshota z ustawień świateł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemone Napisano 4 Listopad 2011 Autor Share Napisano 4 Listopad 2011 Tak V ray plane i iesy plus coś za oknem, zerknę w poniedziałek w tej scenie i wrzucę ustawienia.W tej chwili nie pamiętam bo trochę czasu minęło ale za oknem chyba ustawiłem V ray sun :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi