Napisano 20 Wrzesień 201113 l Witam przedstawiam wizualizację małej toalety. Szkło lakierowane/hartowane na stelażu podtynkowym, trochę kamienia ciętego na ścianie fototapeta z klimatami marynistycznymi i lustra na froncie szafek wiszących. Skrzydło drzwi przesuwane w kasecie/ścianie. Szafka palisander i szkło/blat, podłoga panel imitujący dechę pokładową(laguna) z czarną fugą. Grzejnika nie będzie, pod szafkami pasek LED. Scen nie była renderowana na najwyższych ustawieniach.
Napisano 20 Wrzesień 201113 l przy takiej scenie marynistycznej nie miałbym blokady przy obcych. A na poważnie to już mi szkoda tych desek. To publiczna toaleta?
Napisano 20 Wrzesień 201113 l Autor :) nie publiczna mieszkanko, toaleta przy sypialni. Panel da rade jest dedykowany do łazienek.
Napisano 20 Wrzesień 201113 l przy takiej scenie marynistycznej nie miałbym blokady przy obcych. A na poważnie to już mi szkoda tych desek. To publiczna toaleta? ola-f przy odpowiednim potraktowaniu drewna nawet same umywalki da rade z niego robić więc nie widzę kłopotu. :) Kibelek fajny choć wywalił bym te dodatki ;) Renderki robisz coraz lepsze:)
Napisano 20 Wrzesień 201113 l Masz rację - byłem pod wrażeniem umywalek z drewna. Chodziło mi o samą estetykę - szkoda tak pięknego "pokładu" na publiczną toaletę. Ale sie wyjaśniło, że sikają tylko zaproszeni ;)
Napisano 20 Wrzesień 201113 l Autor Dzięki sensei :D Faktycznie trochę tam kurzołapów za wiele na wciskałem.
Napisano 9 Październik 201113 l bardzo fajnie zaprojektowana mała powierzchnia, przez lustra i fototapetę dostała dużej przestrzeni, kolorystycznie i materiałowo uchwyciłeś klimat zwłaszcza dla tych co mieli w życiu kontakt z morzem, gratulacje
Napisano 13 Październik 201113 l podoba mi się:) Umywalkę i zlew z drewna też już gdzieś widziałem i to może działać, a wygląda bardzo efektownie.
Napisano 13 Październik 201113 l Podobnie jak przedmówcy, bardzo fajny projekt. Podoba mi się takie 'wyspowe' potraktowanie urządzeń i dobór materiałów. Fajny pomysł z oderwaniem lustra od ściany. Mam tylko mieszane odczucia do tego betonu/tynku strukturalnego i jego ciemnego koloru. Trochę odstaje od reszty.. ale może jest to jakoś uzasadnione (ja tego nie widzę). Ładna, czysta i z pomysłem. Bardzo na tak. Co do samych ujęć. Wiem jak ciężko pokazać tak małą przestrzeń, ale bardzo przeszkadzają mi w odbiorze ostre zbiegi i nienaturalne kąty. (nieuniknione, dlatego się nie czepiam) Pozdrawiam
Napisano 13 Październik 201113 l Autor Dziękuję za pochlebne opinie :) Na ścianie jest drobno cięty kamień-łupek ma nawiązywać do skalistych brzegów, ogólnie klimat marynistyczny klient ze Świnoujścia.
Napisano 17 Październik 201113 l cześć...fajnie fajnie...powiedz mi czy kibelek to agape? szukam modelu bo strasznie nie chce mi się robić a muszę do projektu wrzucić:)
Napisano 18 Październik 201113 l Autor Dzięki Kibelek z firmy Duravit model Starck1 bryły są do pobrania na stronie producenta. http://www.duravit.pl/produkty/kategorie/miski-toaletowe/starck-1--s-0040_useo6ptmaz.html
Napisano 28 Październik 201113 l Możesz napisać jakiego silnika renderującego użyłeś? pierwszy render trochę ciemny jest, wiadomo że czasami tak jest w łazienkach, ale raczej są jasne i trochę twarde te cienie tobie wyszły (krawędzie)
Napisano 31 Październik 201113 l Autor V ray 1,5 sp6 ale na słabych ustawieniach nawet ziarno widać w górnej części renderu.Twarde cienie to kwestia ustawienia światła a z tym jeszcze ciągle walczę :(
Napisano 4 Listopad 201113 l Ale światła są Vray'owe tak ? Bo ja już tych zwykłych nawet nie używam zapodaj screenshota z ustawień świateł.
Napisano 4 Listopad 201113 l Autor Tak V ray plane i iesy plus coś za oknem, zerknę w poniedziałek w tej scenie i wrzucę ustawienia.W tej chwili nie pamiętam bo trochę czasu minęło ale za oknem chyba ustawiłem V ray sun :D