Skocz do zawartości

Architektura Wnętrz - recepcja u dermatologa

Winkiel

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

za biało, za płasko - trudno jest na tych wizualizacjach poczuć bryły i kształty. gdyby nie ten materiał drewna były by białe plamy.

co do projektu - jak dla mnie za duże jest stanowisko recepcji przy którym ma pracować jedna osoba - czy naprawde potrzebuje ona tyle miejsca? trudno jest też ocenić co znajduje się za stanowiskiem recepcjonistki - w ogóle nie czuć odległości oraz gdzie zaczyna a gdzie kończy się ściana. w dodatku na krawędziach jest blur a na 3 renderze widać jakieś liście? wrastające na ścianę z drewnianej okładziny. odbicia w podłodze są mylące bo zatraca się linię pomiędzy recepcją a podłogą i o ile w przpadku ściany z tapetą można rozszyfrować krawędź to w przypadku recepcji wygląda to jak jej kontynuacja. co do kolorystki projektu to białe na białym niestety ale w przypadku tych renderów moim zdaniem nie wyszło dobrze projektowi. skoro używasz tyle bieli to może lepiej było by ją chociaż podzielić fakturą lub podziałami?

To nie tapeta tylko satynowane szkło z podświetleniem od tyłu, a za szkłem są rośliny. Recepcja musi być duża bo nie ma zaplecza i wszystkie papiery mieszczą się w tym meblu. Po prawo od recepcji są szafy na ubrania. Przyznaje że trudno mi było uzyskać głębie przy tej ilości bieli i takim świetle. Brakuje na wizkach paru detali tj. numery na drzwiach itp. Dzięki za komentarz.

Edytowane przez Winkiel

Przyczepił bym się dwóch skrajnych kadrów bo środkowy jest ok. Mam wrażenie jakbys za bardzo postawił na minimalistyczny charakter pracy, od koloru całości, użytych materiałów jak i nazbyt sterylnego oświetlenia. Blur faktycznie niepotrzebny i miejscami trochę pusto. Podłoga to rodzaj żywicy? Jeśli tak to raczej ciężko będzie to utrzymać w czystości bo z czasem zapewne pojawią się rysy a wtedy wiadomo co zacznie się dziac z bielą. Brakuje mi detali np w drzwiach wejściowych itd. Osobiście radził bym dopicowac i ponownie wrzucić;)

recepcjazestorczykami.jpg

By winkiel75 at 2011-09-26

Mały update. Pierwsze obrazki powstały jako mini demo dla klienta. Oczywiście w porozumieniu z nim i na jego zlecenie miało być minimalistycznie ! i czysto! Po przedstawieniu obrazków inwestorowi, okazało się zbyt minimalistycznie. Trochę modyfikacji i oto efekt. Na razie jedno ujęcie. Dziękuje za wszystkie komentarze i czekam na więcej. Co do drewna. Tak przypomina orzech i miał być orzech, ale nie miałem dobrej mapy więc zmodyfikowałem co było dostępne. Lubię to połączenie. A w tym przypadku kontrast potrzebny był do uwydatnienia najważniejszego elementu wnętrza. Zbychowaty jeszcze raz dziękuje za pomoc !!!