Napisano 22 Wrzesień 201113 l Recepcja u dermatologa i estetycznego chirurga :) . By winkiel75 at 2011-09-11 By winkiel75 at 2011-09-11 Edytowane 22 Wrzesień 201113 l przez Winkiel
Napisano 22 Wrzesień 201113 l za biało, za płasko - trudno jest na tych wizualizacjach poczuć bryły i kształty. gdyby nie ten materiał drewna były by białe plamy. co do projektu - jak dla mnie za duże jest stanowisko recepcji przy którym ma pracować jedna osoba - czy naprawde potrzebuje ona tyle miejsca? trudno jest też ocenić co znajduje się za stanowiskiem recepcjonistki - w ogóle nie czuć odległości oraz gdzie zaczyna a gdzie kończy się ściana. w dodatku na krawędziach jest blur a na 3 renderze widać jakieś liście? wrastające na ścianę z drewnianej okładziny. odbicia w podłodze są mylące bo zatraca się linię pomiędzy recepcją a podłogą i o ile w przpadku ściany z tapetą można rozszyfrować krawędź to w przypadku recepcji wygląda to jak jej kontynuacja. co do kolorystki projektu to białe na białym niestety ale w przypadku tych renderów moim zdaniem nie wyszło dobrze projektowi. skoro używasz tyle bieli to może lepiej było by ją chociaż podzielić fakturą lub podziałami?
Napisano 22 Wrzesień 201113 l Autor To nie tapeta tylko satynowane szkło z podświetleniem od tyłu, a za szkłem są rośliny. Recepcja musi być duża bo nie ma zaplecza i wszystkie papiery mieszczą się w tym meblu. Po prawo od recepcji są szafy na ubrania. Przyznaje że trudno mi było uzyskać głębie przy tej ilości bieli i takim świetle. Brakuje na wizkach paru detali tj. numery na drzwiach itp. Dzięki za komentarz. Edytowane 22 Wrzesień 201113 l przez Winkiel
Napisano 22 Wrzesień 201113 l Przyczepił bym się dwóch skrajnych kadrów bo środkowy jest ok. Mam wrażenie jakbys za bardzo postawił na minimalistyczny charakter pracy, od koloru całości, użytych materiałów jak i nazbyt sterylnego oświetlenia. Blur faktycznie niepotrzebny i miejscami trochę pusto. Podłoga to rodzaj żywicy? Jeśli tak to raczej ciężko będzie to utrzymać w czystości bo z czasem zapewne pojawią się rysy a wtedy wiadomo co zacznie się dziac z bielą. Brakuje mi detali np w drzwiach wejściowych itd. Osobiście radził bym dopicowac i ponownie wrzucić;)
Napisano 26 Wrzesień 201113 l Autor By winkiel75 at 2011-09-26 Mały update. Pierwsze obrazki powstały jako mini demo dla klienta. Oczywiście w porozumieniu z nim i na jego zlecenie miało być minimalistycznie ! i czysto! Po przedstawieniu obrazków inwestorowi, okazało się zbyt minimalistycznie. Trochę modyfikacji i oto efekt. Na razie jedno ujęcie. Dziękuje za wszystkie komentarze i czekam na więcej. Co do drewna. Tak przypomina orzech i miał być orzech, ale nie miałem dobrej mapy więc zmodyfikowałem co było dostępne. Lubię to połączenie. A w tym przypadku kontrast potrzebny był do uwydatnienia najważniejszego elementu wnętrza. Zbychowaty jeszcze raz dziękuje za pomoc !!!