papuga12 Napisano 23 Wrzesień 2011 Napisano 23 Wrzesień 2011 Witam. Jeśli to zły dział to proszę o przeniesienie. Czy ktoś mógłby mi wygenerować jakieś miasto w blenderze (mile widziana też wersja night - nocna). Ja próbowałem ale albo się nie chce zainstalować albo w ogolę nie działa. Proszę o link z plikiem blendera. Z góry dzięki
olaf Napisano 23 Wrzesień 2011 Napisano 23 Wrzesień 2011 nie określiłeś charakteru architektury i poziomu detali.
KatiaD Napisano 23 Wrzesień 2011 Napisano 23 Wrzesień 2011 Witam, podaj więcej informacji o co dokładnie ci chodzi. Bo tak nikt nie podejmie się wykonania tego.
szczuro Napisano 23 Wrzesień 2011 Napisano 23 Wrzesień 2011 pewnie chodzi o http://blenderartists.org/forum/showthread.php?140415-Suicidator-City-Engine-(0.5-coming-in-October)
papuga12 Napisano 24 Wrzesień 2011 Autor Napisano 24 Wrzesień 2011 Chodzi o średniej wielkości miasto wygenerowane w blenderze (z jakimiś u.licami i drogą). W tym mieście rozgrywała by się animacja. Coś podobnego jak http://blenderartists.org/forum/show...ng-in-October) Tyle że ten nie chce mi się zainstalować i za bardzo nie wiem jak go obsługiwać. Proszę o wygenerowanie takiego miasta.
olaf Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Idealnie się składa, moglbym dziś to zrobić. Ale musiałbyś określić średnią wielkość brył budynków. Ulice też mogą dorobić poźniej. Jeżeli tylko ulice i krawężniki oraz oświetlenie do wersji nocnej to proponuję 1600pln. Daj znac czy się zgadzasz, bo już zacząłem pracę.
papuga12 Napisano 24 Wrzesień 2011 Autor Napisano 24 Wrzesień 2011 A mógłbyś mi dać tutki jak to zrobić? Chętnie sam spróbóje a jak mi nie wyjdzie to się ponownie zgłoszę się do ciebie. (na razie nie rób)
olaf Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 tutków nie mam, ale za 400pln moge poszukac w sieci. Daj znać, odpalam googla.
papuga12 Napisano 24 Wrzesień 2011 Autor Napisano 24 Wrzesień 2011 (edytowane) Nie trzeba już sam znalazłem. A mógłby mi ktoś powiedzieć jak do GMAXA podpiąć zewnętrzny render (np. Gmax Render Suite)? Edytowane 24 Wrzesień 2011 przez piotrek merge
olaf Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Nie trzeba już sam znalazłem. Sztuka motywacji ;)
Kulki Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Jeżeli chodzi o generowanie tego typu animacji to polecam program Softimage gdyż pozwala on na generowanie animacji na co najmniej dobrej jakości poziomie.
Rekomendowane odpowiedzi