Napisano 25 Wrzesień 201113 l Witam. Pracuję zawodowo w Autodesk Inventor oraz w AutoCad. Natomiast pasją jestem silnie związany z LightWave. I mam takie pytanko: Jak przekonwertować obiekt (część z inventora *.ipt) do obiektu .lwo Od razu dodam że poszukuję jakiegokolwiek konwertera lub plugin do modelera konwertujący również z innych formatów Autodesk. Nie chodzi tu o dxf'y bo te są niewystarczające to przeniesienia wszystkich cech do .lwo Lista rozszerzeń do których Inventor skonwertuje z zachowaniem wszystkich (większości) cech obiektu 3D: .ipt, .igs, .sat, ewentualnie z projektu złożeniowego Inventora .iam Jeżeli ktoś coś wie na temat konwertera z tych rozszerzeń do .lwo to proszę o pomoc. Pozdrawiam
Napisano 26 Wrzesień 201113 l Bez posrednictwa 3ds-a sie chyba nie da. Max wczytuje te pliki, i umozliwia export do fbx, ktory czyta z kolei LW.
Napisano 26 Wrzesień 201113 l Czyli mam rozumieć że 3dsmax jest zdolny wczytać któryś z tych formatów Inventora. Następnie eksportem na fbx a LW ten fbx wczyta juz bezpośrednio ? Czy jakiś plugin do fbx będzie potrzebny ? Zresztą zobaczy się. Dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam.
Napisano 29 Wrzesień 201113 l nie jestem pewien czy zamiast 3ds'a nie obsluzyl by tego czasem polytrans