pawelhuta Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Mam pytanie dotyczące pluginu Blendera który eksportuje zawartość na potrzeby sieci. Podobno są dwa nowe pluginy do bledera 2.5x. Jak by ktoś wiedział coś na ich temat choćby nazwę, lub jakieś informacje to proszę o udzielenie informacji albo źródła gdzie takie informacje mogę znaleźć. Z góry dzięki za pomoc.
Skoti Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Blender nie obsługuje pluginów do eksportowania więc musisz szukać skryptów lub zintegrowanych eksporterów - masz buster (wymaga dodatkowych pluginów), masz coś typu blender-webgl-exporter - wymaga przeglądarki zgodnej z WebGL i jeszcze jest w powijakach, bo brakuje np. obsługi kości (Opera, Firefox, Chrome, Safari lub IE z zainstalowanym pluginem (podmieniającym silnik renderujący na WebKit z Chrome ;p)), a dalej to np. Collada czyli branżowy standard (w Blenderze jest ten eksporter częścią programu), który możesz użyć w wielu silnikach opartych o flashu czy niektóre WebGL - inne to już zależnie od danego silnika renderowania na stronie modelu musisz szukać konkretnego skryptu.
pawelhuta Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Napisano 28 Wrzesień 2011 No właśnie nie wiedziałem jaka jest nazwa tych pluginów a wiedziałem że są, ten podany przez ciebie podchodzi pod to co szukam, dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi