bambosz Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Witam, może to banalne pytanie, ale czy może mi ktoś wyjaśnić jak mam stworzyć animację obrotu symbolu (np. movie clip) o 360º ? Robiąc to z palca dochodzę do 180º a później powyżej 180 animacja szaleje - obraca się o 270º w przeciwną stronę :/ Nie da się tego tak zrobić ?
olaf Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 najprościej: klip.rotation+=x; flash ma 0-180 i -180-0 więc wygląda to nieco inaczej ale to powyżej powinno dzialać poprawnie.
Grave Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Jeśli nie chcesz robić tego skryptem to dla Classic Tween masz Rotate:CW i CCW X razy a dla Motion Tween masz po prostu Rotate:X times i stopnie (wszystko jest w properties)
BizU Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 zmieniaj parametr "rotationZ" działa to inaczej niż "rotation" // dotyczy as3
olaf Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 rotationZ zmienia content na bitmapę i często źle to wygląda po obrocie, a jeżeli jest animacja w środku MC, to mocniej obciąża zasoby komputera - z tego co zauważyłem.
Rekomendowane odpowiedzi