Skocz do zawartości

3ds max x64 i widows7 x64 - 2 pytania

Maksym

Rekomendowane odpowiedzi

1. Ile pamięci na pojedynczą aplikację przydziela win7 x64 home premium ?

Mam 8gb ramu, maxa 2009 x64 i z moich testów wynika, że max widzi całe 8gb. Chętnie bym dokupił drugie 8 giga i tym samym wykorzystał maksymalnie mozliwosci tego systemu, ale jesli jest tak, że on przydziela maksimum 8 gb na 1 aplikację, to nie ma sensu.

2. Czy max 2011 pójdzie na tym systemie? Bo w wymaganiach ma win 7 profesional. Czy to znaczy ze na home premium sie nie zainstaluje/uruchomi ?

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Czyli ogólnie system x64 nie ma limitu pamięci na pojedynczą aplikację, która tez jest x64 ? Jednak AE CS4 widzi mi 4Gb, ale on chyba nie ma podziału na wersje x32 i x64. (nie spotkałem się z informacją aby Ae wystepował w 2 wersjach) Czy nie powinien widzieć więcej ?

Ja mam 16gb na win7 x64. Przy renderingu vrayem obrazka 4k w podstawie, mniej więcej pół miliona poly i chyba 4 światłami, max łyknął 11gb ramu i więcej nie chciał, bo jak się domyślam - nie potrzebował. Czyli łyknie i 16 jeśli będzie chciał.

Nie wiem jak jest z maksem, ale możliwe ze tak samo jak z solidworksem - po prostu nie chce się zainstalować na Home i nie udało mi się znaleźć na to sposobu. Jednak lepiej zapytaj googli o to.

Czyli ogólnie system x64 nie ma limitu pamięci na pojedynczą aplikację, która tez jest x64 ? Jednak AE CS4 widzi mi 4Gb, ale on chyba nie ma podziału na wersje x32 i x64. (nie spotkałem się z informacją aby Ae wystepował w 2 wersjach) Czy nie powinien widzieć więcej ?

Jeżeli sie nie myle, to Aftereffects jest x64 od cs5 dopiero.

Witam. Mam pytanko odnośnie ramu w Maxie. Mam 8gb, podczas renderu sceny max wykorzystuje jedynie 4,7 gb i nie chce więcej. Windows to 7 Ultimate, problem tkwi w systemie/maxie czy jest to po prostu maksymalna pamięć którą sobie max sam dobiera.. ?

Dzięki, bardzo użyteczne info, już sobie znalazłem gdzie się to w programie ustawia. 16 rdzeni, to chyba jakiś komp wieloprocesorowy ? Mam core i7 860 i widzi mi 4 rdzenie.

Czyli w "memory&multiprocessing" trzeba ustawić max allocation per CPU na najwięcej ile się da. (u mnie jest to 2,8gb)