Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

przedstawiam kilka wizualizacji z pracy dyplomowej. Chciałbym poznać opinię głównie dotyczącą aspektu graficznego pracy, ale nie powstrzymujcie się oczywiście od komentowania bryły czy architektury jeśli macie takie życzenie. Prosiłbym o nie mieszanie mnie na wstępie z błotem (konstruktywną krytykę przyjąć potrafię, gorzej ze zwykłymi docinkami).

Słowem wstępu: jest to Obiekt sportowo-rekreacyjny, umieszczony na skarpie nad Nogatem (Malbork). Przepalenia były celowe.

Pozdrawiam

P.s: proszę moderatorów o poprawienie postu, w przypadku zauważenia błędu lub złamania regulaminu forum

1.jpg

_

2.jpg

_

3.jpg

_

0.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Praca świetna, bardzo podoba mi się budynek. Piszesz że przepalenia były celowe, okej z tym że na drugim renderze drzewa nagle się kończą co nie wygląda zbyt ładnie... Za to trzeci render według mnie odstaje od reszty, jest zbyt plastikowy. Daje 4+/5

Napisano
okej z tym że na drugim renderze drzewa nagle się kończą co nie wygląda zbyt ładnie...

tam sie chyba lad konczy juz?!

Napisano

a mnie projekt nie urzeka. Jest trochę monotonny, oszczędny w swoim wyrazie. Wizualizacje moim zdaniem bardzo dobre. Najbardziej podoba mi się ujęcie nr 1 i 3. Mam tylko nadzieje, że kierowcy mogą jechać na przestrzał przez parking a nie muszą wyjeżdżać z niego tyłem ( parkują pod kątem ).

Napisano

Witam,

Moje gratulacje, prace ogólnie świetne. Podoba mi się ich spójność pod względem "klimatu", niestety zdjęcia 2 i 4 choć fajne, przez "niknięcie" tracą na realności. Mam "małe ale" do 2 zdjęcia. Trochę nie pasują mi w nim lampy, a dokładniej odblask od nich.

Napisano
  • Autor

@szczawiak: niestety Pony ma tu racje, ciąg zieleni się tutaj nienaturalnie kończy na mojej wizualizacji, w rzeczywistości ciągnie się dużo dalej i powinien zostać pokazany. To jest mój błąd.

@grabbie: początkowo (w momencie wykonywania wizualizacji) kierowcy mieli możliwość przebicia się na drugą stronę jadąc prosto. Niestety tuż przed oddaniem, wprowadzona została zmiana. Ciąg pieszy pozostał bez zmian, w połowie budynku pojawiła się pętla dla zawracających, droga została poszerzona i potraktowana o dodatkowe parkingi po drugiej stronie w formie zatoki. Podziwiam czujne oko!

@katiaD: nie bardzo rozumiem o jakie refleksy chodzi w ujęciu 2.

Wszystkim dziękuję za komentarze. Spodziewałem się przyznam jakiegoś większego zainteresowania, no ale to świadczy też o tym, że praca nie jest 'wyśmienita' tylko zwyczajnie przeciętna. Sam patrząc na to obecnie mam wrażenie, że wiele w projekcie i wizualizacjach brakuje i zrobiłbym to zapewne zupełnie inaczej. Myślę, że jednak postaram się po prostu zrobić kolejny 'lepszy' niż poprawiać obecny. Sporo jeszcze przede mną do nauczenia.

Pozdrawiam wszystkich

Napisano

No misiek w końcu ruszyłeś dupsko na forum.

Projekt wygląda ciekawie, aż chciałoby się zobaczyć takie cudo w realu. ;) O aspektach technicznych się rozpisywał nie będę, bo się nie znam, ale dla "szaraka" wygląda to całkiem w porządku. Piąteczka, zaglądaj tu częściej. :)

Napisano

Również jestem na tak, z tym że kiedy 2 pierwsze są fajne, 2 ostatnie już trochę słabsze.

Ogólnie ciekawy projekt, wizki również dobre ;)