filroz Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Witam, mam problem z wymodelowaniem takiego kabla jak w linku ponizej. Jak to w miare szybko zrobic, myslalem zeby to uzyskac z lini i jakos ja zakrecic, ale nie wiem w jaki sposob to zrobic, moze tkos ma jakis w miare prosty i szybki sposob ? http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/00003435836919583/T/340x340/C/FFFFFF/url/kabel-telefoniczny-2m.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Ja bym narysował splajna i po nim extrude along spline lub loft. A splajna można zrobić z helixa i ułożyć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kranz Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 zeby ułozyc mozesz tez zrobic Bend, potem FFD z duza iloscia control points w Height a zamiast lofta dac Renderable in Viewport/Renderer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Mógłby dać, tylko, że to na splajnie nie przejdzie, bo kabel ma przekrój zbliżony do kapsuły, a nie jest okrągły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filroz Napisano 22 Październik 2011 Autor Share Napisano 22 Październik 2011 Zrobilem to jeszcze inaczej i fajnie wyglada ten kabel, tylko teraz mam problem z jedna rzecza, mianowicie zrobilem ten przewod telefoniczny ale on jest prosty obok mam linie zrobiona o odpowiednim ksztalcie tak jak chce zeby sie ten kabel ukladal (do pewnego momentu zawiniety na ziemi i dopiero gdzies w polowie poszedl w gore). Da sie jakos ten kabel zrobic zeby mial ksztal tej lini obok ? Za dobre checi macie po sogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filroz Napisano 22 Październik 2011 Autor Share Napisano 22 Październik 2011 Rozwiazalem juz moj problem. Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi