Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

vray wire material

Featured Replies

Napisano

hej, chce wyrenderować siatkę modelu. Wiem, że trzeba dać vray edges tex w slot diffuse i w opacity.

Problem jednak polega na tym, że chce tylko te krawędzie, które widać, tzn. nie chce, żeby renderowały się te z tyłu zasłonięte. Mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi ;) Jakieś pomysły?

Edit: Po raz kolejny sam sobie odpowiem, backface cull w ustawieniach rendera, w sumie mógłbym wątek usunąć, ale może się komuś to przyda, hmm niech mod zadecyduje ;)

Edit 2: jednak nie do końca mnie to zadowala, chciałbym uzyskać render taki jak się kliknie f4 w viewporcie maxa, jednak z przeźroczystocia,

Edytowane przez zgred

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Może to pomoże. W diffuse użyj mixa. Color #1 jako tekstura, Color #2 jako vrayedgestex z kolorem czarnym, i mix amount też vrayedgestex ale juz z kolorem białym. Nie wiem tylko o co Ci chodzi z tą przezroczystoscią.

Napisano

[ATTACH=CONFIG]82632[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]82632[/ATTACH]To wyrenderuj obiekt jako czarny, tło czarne a siatkę białą. Wyłącz cienie, GI też. Podkręć światło einvorment do większych wartości. Wyrenderowanemu odwróć kolorystyke i masz alpha mapę

Napisano
  • Autor

nie no muszę mieć kanał alpha , żebym mógł sobie efekt glow zrobić na tym. No i dodam, że ręczna czyszczenie odpada, bo to animacja.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.