pawiu Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Cze wam, znacie może jakiś plugin do 3d studio max 5 lub 6 ktory by eksportowal siatki do pliku PNG na transparencie please poomozcie koniecznie takiego czegos potrzebuje !!!!
SansSerif Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 *.png jest formatem bitmapowym 2d. dajesz matrial wire dla obiektow a trender zapisujesz w formacie .png z alpha channel. otwieraszw ps i masz juz siatke na `transparecie`.
pawiu Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Napisano 7 Lipiec 2004 mogl bys dokladniej to opisac bede bardzo wdzieczny a i jeszcze jedno chcial bym zeby zapisal odrazu wszystkie klatki Wziolem wlaczylem wire ale jesli chodzi o eksport do png to nie moge, znaczy sie nie ma tego [Wyedytowany dnia 7-7-2004 > pawiu218] [Wyedytowany dnia 7-7-2004 > pawiu218]
SansSerif Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 hmm dokladniej? jak sie robi material wire? jak sie przypisuje material? jak sie renderuje? czy jak sie zapisuje render? a jak zrobiles animke bez tych podstawowych wiadomosci? ;)
pawiu Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Napisano 7 Lipiec 2004 czekaj juz wiem tylko gdzie bylo te alpha channel
SansSerif Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 jak klikniesz po wyrenderowaniu w oknie rendera taka ikonke z dyskietka to wybierasz format png, nazywasz plik i klikasz save. wyskakuje wowczas popup z opcjami zapisu png i domyslnie jest juz zaptaszkowane alpha channel :)
pawiu Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Napisano 7 Lipiec 2004 hie ok thx juz wiem ale teraz mam nastepny problem znasz moze jaksi program do sklejania bitmap png :)
SansSerif Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 moge sie myslic ale kazdy soft do postprodukcji ew flash lub director ma mozliwosc automatycznego zaladowania sekwencji bitmap jako animacji.
Rekomendowane odpowiedzi