Skocz do zawartości

Druk naklejek, szukam sprawdzonej drukarni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy ma ktoś sprawdzoną drukarnie , najlepiej z możliwością wysyłki zamówienia przez strone automatycznie, która zajmuje się drukiem naklejek? Naklejki muszą być na folii, kolorowe, dobra jakość aby znosiły ciężkie warunki atmosferyczne.

Ważne jest również to aby naklejka mogła się lekko "rozciągać" tzn aby na nierównych kształtach można było je ładnie nakleić, aby się nie wybrzuszały, nie wiem czy jasno to opisałem, mam nadzieje że zrozumiale.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeżeli chodzi o rozciąganie, to trzeba będzie chyba drukować na "samochodówce". Taką folię stosuje się właśnie do wyklejania bardziej skomplikowanych reklam na samochodach. Tyle, że utrwala się jej kształt podgrzewarką. Chyba, że jest też prostsze rozwiązanie, ale się nie orientuję na ten moment.

Pozdr

Napisano
Witam, czy ma ktoś sprawdzoną drukarnie , najlepiej z możliwością wysyłki zamówienia przez strone automatycznie, która zajmuje się drukiem naklejek? Naklejki muszą być na folii, kolorowe, dobra jakość aby znosiły ciężkie warunki atmosferyczne.

Ważne jest również to aby naklejka mogła się lekko "rozciągać" tzn aby na nierównych kształtach można było je ładnie nakleić, aby się nie wybrzuszały, nie wiem czy jasno to opisałem, mam nadzieje że zrozumiale.

pozdrawiam

Powiedz najpierw jakiej wielkości będą te naklejki i na co aplikowane.

Jeśli wybrałeś już że ma to być folia, to pierwsze co się rzuca po twojej wypowiedzi to folia wylewana + laminowanie płynne.

Jak kolega wcześniej zauważył aplikowanie (rozciąganie) polega na delikatnym podgrzewaniu opalarką i rozciąganie.

Po aplikacji należy folię ponownie dogrzać (utrwalić) opalarką, ale ostrożnie by nie spalić folii - jeśli nigdy w życiu tego nie robiłeś to może być ciężko, ale zależy to przede wszystkim od tego jakiej wielkości naklejki będziesz miał. Takie do 0,5m2 to żaden problem, hardcore zaczyna się przy brytach 3m2.

Zwykła polimerowa + laminat stały może nie wytrzymać na przetłoczeniach. Podczas podgrzania ona ulegnie i się doklei, ale na 90% wstanie po jakimś czasie - pierwszej zimie.

Napisano
chodzi o zwykłe małe naklejki, max 15 cm po dłuższym boku

A do czego klejone? - chcesz żeby podać ci na tacy odpowiedź, a nawet nie odpowiesz na postawione pytania - ogarnij się troszkę. No offence.

Napisano

No to wylewana + laminat płynny koszty w granicach 100PLN/m2.

Wyklejanie to już inna sprawa, ale takiej wielkości możesz śmiało samemu. Tylko pamiętaj o wygrzaniu opalarką po aplikacji.

Nie wiem co masz na myśli pisząć "wraz z techniką" - przy takiej wielkości technika na prawdę schodzi na drugi plan, ewentualnie możesz pytać o szczegóły.

Zdecydowanie odradzam Allegro - testowałem kilku dostawców i zawsze była lipa - pasy, niedodrukowane kolory.

Jeśli masz jakąś u siebie to polecam skorzystać z najbliższej lub tak do 20km - w razie czego możesz podjechać i łatwiej reklamację załatwiać.

Co do znanych drukarni, którym daję do druku moje rzeczy to: drukarnia Paula w Częstochowie. Druk jest na prawdę wysokiej jakości i w rozsądnych pieniążkach - dla AR taniej. Mają sklepik on-line do druku cyfrowego także wielki format też wyślą. Co do laminatu to zapytaj ich jaki polecają do folii którą stosują, może dopowiedzą jakieś inne rozwiązanie. Z pewnością podadzą co i jak. Sporo u nich drukuję i tylko raz miałem drobny problem, rozwiązany oczywiście profesjonalnie, także śmiało mogę ich polecić.

Edit:// jak chcesz przyciąć koszta to ta naklejki, które będą na płasko możesz druknąć na zwykłej folii polimerowej + laminat stały, ale płynny lepiej IMHO zbezpieczy

• Like 2