Napisano 30 Październik 201113 l Robię sobie żywopłot, używając tego tutka: http://www.cgdigest.com/how-to-model-a-3d-hedge/ I stanąłem na punkcie drugim tłumaczyłem go sobie rożnymi sposobami i mimo to nie mogę rozgryźć o co w tym punkcie kaman. Resztę punktów/wskazówek rozumiem jak należy. tylko tego jednego nie mogę w ogóle zrozumieć. help! Robię scenę w parku na zajęcia
Napisano 30 Październik 201113 l "Give it a rectangular thickness and write the desired dimensions of your hedge. In this case 40 cm wide and 70 cm length (this one is the actual height). After having done that convert your spline to an editable poly." Chodzi dokładnie o to byś nadał grubość dla spline, którego stworzyłeś w punkcie 1. Robisz to w opcjach spline. W tym przypadku 40 cm na 70 cm, gdzie dla tego 70 cm to wysokość. Po tym zabiegu, gdy już będziesz miał odpowiednie wielkości ustawione konwertujesz go do Editable Poly
Napisano 30 Październik 201113 l po narysowaniu spline'a w zakladce modify zaznacz "Enable in render" i "Enable in viewport" pozniej zmien Radial na Rectangural i wpisz wymiary zywoplotu. Teraz skonwertuj obiekt na EditablePoly klikajac na nim prawym klawszem myszki a nastepnie Convert To > Convert to Editable Poly. edit: ertmat byl szybszy :)
Napisano 30 Październik 201113 l Autor No i wszystko jasne :) Te tłumacze online są - nie powiem jakie.... W każdym razie dzięki wielkie.