Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich i zwracam się o pomoc, otóż mam pewien problem, który pojawił się nagle i prakrytcznie bez powodu (pewnie przez przypadek kliknąłem coś czego nie powieniem się dotykać ;p) zresztą zobaczcie sami na screenie...

problemto.jpg

Wszystkie modele wywróciły się tak jakby tył na przód i w dodatku pojawiła się dziwna przezroczystoć...dodam, że to nie jest problem z alt+x... mam nadzieję, że szybko pomożecie bo mam wene a dzięki temu stoje w miejsciu;/

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 723
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

właśnie o to chodzi że alt x jest wyłączony! zwróć też uwagę na to jak modele są wywrócone hmmm... a i dodam jeszcze, że po wczytaniu projektu o 5min w tył jest tak samo więc to chodzi o jakieś opcje w maxie...

Napisano

No to moze invertnales polygony? To nie tlumaczyloby zupelnie przezroczystosci, ktora afair wywoluje albo altX, albo zmniejszenie visibility w properties obiektu.

Dla spokoju ducha - zaznacz ten flipniety obiekt i zobacz co sie dzieje po wcisnieciu altX ;)

Napisano

jesli masz nalozony na to jakis material to sprawdz czy w nim nie ma przezroczystoci. wlacz tez Backface Cull w wlasciwosciach obiektu. mozesz tez zprobowac w zakladce Display wylaczyc wyswietlanie materialow i zobaczyc czy to cos zmienia.

Napisano
  • Autor

lubie jak niektóre rzeczy same się naprawiają ;D ale dzięki za rady ;)