guffqa Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Witam wszystkich i zwracam się o pomoc, otóż mam pewien problem, który pojawił się nagle i prakrytcznie bez powodu (pewnie przez przypadek kliknąłem coś czego nie powieniem się dotykać ;p) zresztą zobaczcie sami na screenie... Wszystkie modele wywróciły się tak jakby tył na przód i w dodatku pojawiła się dziwna przezroczystoć...dodam, że to nie jest problem z alt+x... mam nadzieję, że szybko pomożecie bo mam wene a dzięki temu stoje w miejsciu;/
guffqa Napisano 3 Listopad 2011 Autor Napisano 3 Listopad 2011 właśnie o to chodzi że alt x jest wyłączony! zwróć też uwagę na to jak modele są wywrócone hmmm... a i dodam jeszcze, że po wczytaniu projektu o 5min w tył jest tak samo więc to chodzi o jakieś opcje w maxie...
Reanimator Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 No to moze invertnales polygony? To nie tlumaczyloby zupelnie przezroczystosci, ktora afair wywoluje albo altX, albo zmniejszenie visibility w properties obiektu. Dla spokoju ducha - zaznacz ten flipniety obiekt i zobacz co sie dzieje po wcisnieciu altX ;) 1
t0m3k Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 jesli masz nalozony na to jakis material to sprawdz czy w nim nie ma przezroczystoci. wlacz tez Backface Cull w wlasciwosciach obiektu. mozesz tez zprobowac w zakladce Display wylaczyc wyswietlanie materialow i zobaczyc czy to cos zmienia. 1
guffqa Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 lubie jak niektóre rzeczy same się naprawiają ;D ale dzięki za rady ;)
Rekomendowane odpowiedzi