Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam.

Będę tutaj zamieszczał postępy prac nad "budową" osiedla w stylu NYC.

Na początku budynki miały być LowPoly ale gdy "budowałem" pierwszy to troszeczkę się zagalopowałem i... wpadło troszeczkę detalu.

Budynki staram się modelować na podstawie istniejących, ale często jest tak że nie widać którejś ze stron budunku i muszę improwizować.

Chciałbym odwzorować realne osiedla, ale niestety to było by chyba tylko możliwe jeśli bym tam mieszkał, bo ciężko znaleźć dobre zdjęcia...

Zaznaczam też że nie planuję wymodelowania całego "Nowego Jorku"

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania:)

render01.jpg

render02.jpg

PS.Na tą chwilkę 2 rendery kolejne dojdą zapewne przed świętami ponieważ nie ma mnie w kraju w tej chwili i pracuję na laptopie który nie bardzo pozwala mi na dobre rendery.

PS2. Planuję 9 budynków i zaczynam texturować, a następnie kolejna strona ulicy do modelowania.

deadmaster

Edytowane przez deadmaster
  • Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo ładnie to wygląda. Polecam tobie takie gry jak GTA4 albo crysis2 tam Nowy jork jest dosyć ładnie odwzorowany. Tak jak już wspomniałeś chcesz zbudować kilka budynków, więc w gta4 chyba będzie najlepiej patrzeć :) Powodzenia w pracy. :D

Gość pepe87
Napisano

"Chciałbym odwzorować realne osiedla, ale niestety to było by chyba tylko możliwe jeśli bym tam mieszkał, bo ciężko znaleźć dobre zdjęcia...

"

Polecam Google street view!