graphitt Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Narazie prosto, ale będzie z dnia na dzień coraz lepiej... http://kodujzbrzydalem.blogspot.com/2011/11/tworzenie-xmla-z-kodu.html
BizU Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 ano faktycznie biednie jeszcze jeśli chodzi o wpisy. Ale jak nie zapomnę to będę wpadał.
olaf Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Powodzenia. Pomysl by sobie wyrzucac tablice jako xml'a jest niezły. Ale czy flash nie ma czegoś takiego w debuggerze czy gdzieś?
BizU Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 nie, ale w nowej wersji jest natywny JSON encoder/decoder za to. XML mimo że wygodny to przy dużej ilości danych strasznie nadmiarowy.
olaf Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 naprawdę, kazać deklarować zmienne i nie umożliwić ich eksportu to trzeba być retardem. w nowej wersji jest natywny JSON encoder/decoder za to no fajnie ze jest w nowej wersji. musiałem napisać ostatnio własny parser na fejsbukę. xml jest wolny bo używany jest DOM z tego co wiem. Ale można korzystać z parserów PHP na serwerze (o ile ma się mały serwis albo dedykowany serwer), co nie zamula kompa userowi. co graphitt planujsz umieszczać w blogu tematycznie?
graphitt Napisano 8 Listopad 2011 Autor Napisano 8 Listopad 2011 mi było to potrzebne ostatnio i nie znalazłem, dlatego opisałem. XML'e nadal są w użyciu, ja używam do testowania aplikacji. Duże porcje danych pobieram z baz, zazwyczaj. W sumie to moje początki w blogowaniu, mam klika wpisów w przygotowaniu. Głównie odnośnie FP11, silników 3D pod to i mam nadzieję wielu przydatnych rzeczy dla ludzi programujących w AS3. To w ostatnim czasie głównie robiłem. A informacji w sieci nie znajdzie się za wiele, jeszcze.
Rekomendowane odpowiedzi