Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ano faktycznie biednie jeszcze jeśli chodzi o wpisy. Ale jak nie zapomnę to będę wpadał.

Napisano

Powodzenia.

Pomysl by sobie wyrzucac tablice jako xml'a jest niezły. Ale czy flash nie ma czegoś takiego w debuggerze czy gdzieś?

Napisano

nie, ale w nowej wersji jest natywny JSON encoder/decoder za to. XML mimo że wygodny to przy dużej ilości danych strasznie nadmiarowy.

Napisano

naprawdę, kazać deklarować zmienne i nie umożliwić ich eksportu to trzeba być retardem.

Cytat
w nowej wersji jest natywny JSON encoder/decoder za to

no fajnie ze jest w nowej wersji. musiałem napisać ostatnio własny parser na fejsbukę.

xml jest wolny bo używany jest DOM z tego co wiem. Ale można korzystać z parserów PHP na serwerze (o ile ma się mały serwis albo dedykowany serwer), co nie zamula kompa userowi.

co graphitt planujsz umieszczać w blogu tematycznie?

Napisano
  • Autor

mi było to potrzebne ostatnio i nie znalazłem, dlatego opisałem. XML'e nadal są w użyciu, ja używam do testowania aplikacji. Duże porcje danych pobieram z baz, zazwyczaj.

W sumie to moje początki w blogowaniu, mam klika wpisów w przygotowaniu. Głównie odnośnie FP11, silników 3D pod to i mam nadzieję wielu przydatnych rzeczy dla ludzi programujących w AS3. To w ostatnim czasie głównie robiłem.

A informacji w sieci nie znajdzie się za wiele, jeszcze.